Nyborg slog Odense: Restaurant Hesselet vandt første runde af ny fynsk restaurantdyst

Til hovedret serverede Restaurant Hesselet skovdue med morkler, kartoffel og morkelsauce. Privatfoto: Bent Christensen.

Nyborg slog Odense: Restaurant Hesselet vandt første runde af ny fynsk restaurantdyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag aften tørnede to fynske restauranter sammen på Restaurant Hesselet i det, der blev startskuddet på restaurantdysten "Bedst på Fyn". Det blev Nyborg-restauranten, der trak sig sejrrigt ud af opgøret.

30 gæster og tre dommer havde taget plads i Restaurant Hesselet i Nyborg søndag aften. Her skulle kokke og tjenere fra The Balcony i Odense og hjemmebane-restauranten dyste om, hvem der skulle gå videre til semifinalerne i konkurrencen "Bedst på Fyn".

Snacks, forret, hovedret og dessert - med tilhørende vine - blev vurderet og bedømt af de tre dommere ned til mindste deltalje, og resultatet blev en ret klar sejr til Restaurant Hesselet - trods en svag start.

- The Balcony kom bedste fra start og vandt snacksrunden med alle tre dommerstemmer. Men så gik det den vej, at Hesselet vandt resten. Der var ingen tvivl, og det tror jeg heller ikke, at der var blandt gæsterne, siger Bent Christensen, som er madguideredaktør for Den Danske Spiseguide og idémand bag konkurrencen. Og det kom ikke bag på ham, at Hesselet løb med sejren:

- Der var måske nogle, som på forhånd mente, at The Balcony ville vinde, men sidste år havde Den Danske Spiseguide nomineret Hesselet blandt de seks bedste restauranter i Danmark, og for mig at se, har de et niveau, der er temmelig interessant.

De to menuer
Restaurant Hesselet


Snacks: Tatar af krondyr med rødbede; kartoffel, østers og tang; agurk, kaviar og rygeost

Forret: Pigvar med vintertrøfler, jordskokker, stenbiderrogn og fiskesauce

Hovedret: Skovdue med morkler, kål, morkelragout med duehjerte, kartoffel og morkelsauce

Dessert: Ananassorbet med karamelknas, hvid chokolade, og rommousse

The Balcony

Snacks: Blomkål og kaviar; rødspætte og kornly; foie gras og hindbær

Forret: Jomfruhummer med chorizo og melon

Hovedret: Oksemørbrad med svampe og butterdej

Dessert: Blodappelsin med hvid chokolade og chili

Et godt koncept

Køkkenchef på Hesselet Lasse Paulsen glæder sig selvsagt over sejren og er spændt på, hvem de skal møde i semifinalen. Det kollegiale er dog også vigtigt, mener han.

- Det var en rigtig hyggelig aften, hvor vi fik lov til at se nogle af vores kolleger over skulderen og se, hvad de kan. Vi havde brugt hele ugen på at sætte den her menu sammen, som vi tænkte kunne imponere, og jeg tror da, at gæsterne synes, det var sjovt at smage mad fra to forskellige restauranter i en konkurrence, hvor niveauet er lidt højere end det er til dagligt, siger han.

Kasper Winther, som er restaurantchef på The Balcony, synes ligeledes, at "Bedst på Fyn" er et spændende koncept.

- Vi synes alle sammen, det er et godt initiativ. Det var sjovt at være med, og vi vil da bestemt deltage næste gang. Det er fint nok, at vi ikke gik videre; Lasse er en erfaren herre, og det var skarp mad, han fik lavet.

Nyborg slog Odense: Restaurant Hesselet vandt første runde af ny fynsk restaurantdyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce