Nyborg scorer hos erhvervslivet

Erhvervsklimaet i Nyborg Kommune rækker til en plads i top-10 blandt 93 kommuner landet over. Det viser en undersøgelse fra Dansk Industri. Arkivfoto: Kim Rune

Nyborg scorer hos erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i danske kommuner er Nyborg Kommune med i det gode selskab. Kommunen er rykket op i top-10

Nyborg: Erhvervsklimaet i Nyborg Kommune står øjensynligt ikke tilbage for den danske sommer, hvor barometeret har stået på højtryk i store dele af de seneste fire måneder.

I Dansk Industris årlige undersøgelse over det lokale erhvervsklima fra Gedser til Skagen, så ligger Danehoffets by med tilhørende opland godt med i toppen - også i år. Erhvervslivets barometer peger på "smukt", og Nyborg rykker i år op blandt de kommuner i landet, som leverer den absolut bedste erhvervsservice i Danmark. At dømme efter placeringen.

Dermed fortsætter Nyborg fremgangen fra i fjor ved i år at rykke fra en 11.-plads til en syvende plads på listen, der tæller 93 af landets kommuner.

Borgmester Kenneth Muus (V) ser målrettet fokus på erhvervsvenlighed, som en hovedårsag til de gode skudsmål fra DI's virksomheder i kommunen.

- Sidste år blev vi en af højdespringerne i Danmark, da vi gik fra en 52.-plads til en 11.-plads. Nu har vi fået endnu en flot placering i det fine selskab. Det tager jeg som udtryk for, at virksomhederne kvitterer for vores erhvervsindsats, som blandt andet omfatter vores Bureau Nyborg og erhvervskontor, men også den øvrige sagsbehandling i kommunen, fremhæver borgmesteren.

I har netop vedtaget at nedsætte en "task force" for at tiltrække nye arbejdspladser. Hvorfor gør I det, når det allerede går forrygende godt med erhvervsklimaet?

- Undersøgelsen er med til at understrege, at det er den gode sparring med virksomhederne, der virker. De skaber arbejdspladserne, og vi skaber vilkår. Bare at sætte sig ned nu, ville være enormt dumt. Tværtimod giver det god mening at forstærke indsatsen, fastslår Kenneth Muus.

Lokalt erhvervsklima
DI's undersøgelse af erhvervsklimaet i 93 kommuner er landets største undersøgelse af slagsen. Det er niende år i træk, at den bliver gennemført.

Knap 7.700 virksomheder inden for Dansk Industris brancher har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser eller cirka 20 procent af den private beskæftigelse.

Undersøgelsen er baseret på svar fra nogle af DI's virksomheder i Nyborg Kommune. De subjektive besvarelser fra de deltagende virksomheder vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af faktorer som skat, grundskyld, privat beskæftigelse, nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens.

Information og dialog

Lokale virksomheder, som er medlemmer af Dansk Industri i Nyborg Kommune, har deltaget i undersøgelsen. Den baserer sig dels på en række subjektive svar, hvor virksomhederne bedømmer kommunens evne til at klare sig på en række områder og nogle statistiske faktorer. Årets undersøgelse har flere hårde data, flere indikatorer og hele ni kategorier: De omfatter alt fra infrastruktur, over arbejdskraft til tider i sagsbehandlingen og kommunens image.

Borgmesteren hæfter sig ved kategorien information og dialog, hvor Nyborg høster i top, mens kommunen ligger på en 16.-plads, når det gælder arbejdskraft. Hvad angår infrastruktur og transport rækker det til en 22. plads.

- Vi må bare sige, at selv om vi måske ligger højt på indkomstskat, så har vi lavere takster på andre dele og ingen byggesagsgebyrer. Det handler om at skabe gode rammevilkår, siger han.

DI's formand på Fyn, Poul Strandmark, har kun roser tilovers, når han omtaler kommunens placering oppe i top-10. Han understreger, at der er bund i kommunens erhvervsindsats og hæfter sig ved, at det ikke var nogen enlig svale, at kommunen sprang højt på sidste års liste.

Nyborg Kommune tæller omkring 800 virksomheder.

Nyborg scorer hos erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce