Nyborg-politiker er med i national folkeskoleplan

Medlem af Nyborg Byråd, Martin Stenmann (A), er medforfatter til en folkeskoleplan på landsplan. Arkivfoto: Kim Rune

Nyborg-politiker er med i national folkeskoleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den socialdemokratiske byrådskandidat Martin Stenmann har sammen med fem partifæller fra hele landet udgivet et fælles skoleudspil. Det er en plan for folkeskolernes fremtid, der også kan bruges lokalt, mener han.

Nyborg: Byrådsmedlem Martin Stenmann har sammen med en håndfuld andre socialdemokrater udgivet 10 bud på, hvordan man kan forbedre folkeskolerne på landsplan. Planen gør status over folkeskolereformen og ser på, hvor der kan laves justeringer.

Som både folkeskolelærer og medlem af Danmarks Lærerforening, fylder området meget for Martin Stenmann. Når han ikke sidder i Skole- og Dagtilbudsudvalget i Nyborg, skyldes det, at han arbejder på en af kommunens skoler. De to ting vil han helst holde adskilt.

Men derudover engagerer han sig meget på området rent politisk. Den dobbelthed har givet ham nogle specielle oplevelser undervejs. Især fordi han havde et ben i hver lejr, da en S-ledet regering indførte skolereformen og blev mødt af 25 dages lærerlockout.

- Det var en "interessant" tid for mig ved sidste valg at skulle gå rundt og stemme dørklokker sammen med socialdemokrater, og når man så mødte en skolelærer, så fik man skæld ud, husker Martin Stenmann.

10 Socialdemokratiske bud på folkeskolens udvikling
1. Nedsæt en kommission, der gør status på skolereform og rammevilkår.2. Giv folkeskolen en "økonomisk saltvandsindsprøjtning".

3. Fordel pengene efter sociale kriterier.

4. Skru lidt ned for inklusionen.

5. Lad kommunalbestyrelserne stå med ansvaret.

6. Skru ned for nationale tests.

7. Afsæt midler til lokale udviklingsforsøg.

8. Tilbyd forældre introforløb om deres rolle før barnets skolestart.

9. Gør overleveringer i fasen mellem børnehave og skole obligatorisk.

10. Forpligt kommunerne til at give uddannelsesgaranti til alle.

Vil redde folkeskolerne

For tiden går det kun én vej på skoleområdet, og det er væk fra folkeskolerne. Sådan er det i hele landet. Men særligt i Nyborg er der bemærkelsesværdigt mange, der fravælger folkeskolen. Martin Stenmann håber, at han sammen med sine medforfattere kan skabe politisk opmærksomhed mod det og være med til at inspirere udviklingen.

- Det er vigtigt med en høj tilslutning og opbakning til folkeskolen, for ellers er det jo ikke folkets skole. Folkeskolen hænger sammen med samfundet, skaber fælles identitet og sammenhængskraft. Vi ser det jo lidt som trussel, at flere og flere vælger folkeskolen fra, fortsætter han.

Blandt andet mener skrivegruppen, at folkeskolereformen er underbetalt. Den ønsker, at der bliver tilført en milliard til området.

Kan bruges lokalt

Lokalt i Nyborg har Socialdemokratiet to gange fremsat forslag om at se på mulighederne for, at der kunne forhandles en arbejdstidsaftale på plads for lærerne. I begge tilfælde har blå blok stemt det ned.

Ved seneste budgetforlig i kommunen blev der afsat tre millioner til et kvalitetsløft af skolerne. Det er endnu ikke blevet besluttet, hvordan de penge skal bruges. Martin Stenmann håber, at han kan få et ord indført i den sag. Han står klar med 10 bud på hånden.

Nyborg-politiker er med i national folkeskoleplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce