Nyborg og Sønderborg: Tæt samarbejde om touren

Et tæt kommunalt samarbejde bliver nødvendigt, mener Nyborgs tour-chef Tue Kempf og Sønderborgs Inge Olsen - her fotograferet i de tidlige morgentimer tirsdag i pressecenteret i Nancy. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nyborg og Sønderborg: Tæt samarbejde om touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøget i Nancy gav megen afklaring, men rejste også mange spørgsmål. For Nyborg og Sønderborg stod én ting klart ved afrejsen: Vi må hellere arbejde tæt sammen om Tour De France om to år.

Som målbyer for Tour de France's 2. og 3. etaper 2021 slog repræsentanter for Nyborg og Sønderborg kommuner mandag og tirsdag følgeskab under besøget i Nancy, som tirsdag dannede rammen om 4. etapes afslutning i dette års løb. Men dermed stopper samarbejdet ikke. Tværtimod.

- Vi har en fælles opgave og dermed også fælles spørgsmål til de franske arrangører. De spørgsmål var ikke alle ens, men udtænkt i hovederne på hver af os undervejs. Men svarene, dem kunne vi alle bruge, siger Nyborgs tour-chef, Tue Kempf, mens han tager den til lejligheden særlige indretning af Nancy nærmere i øjesyn.

Inge Olsen så det på samme måde. Hun er direktør for kultur og turisme i Sønderborg. Hun og Tue Kempf fulgtes ad under store dele af besøget i Frankrig og udvekslede registreringer undervejs.

- Alt er nyt endnu, og vi kan ikke have rede på det hele. Vi har ikke engang rede på, hvad vi mangler af oplysninger. Derfor er det godt, at vi er sammen hernede og hører hinandens spørgsmål og hører svarene. Det er relevant for alle parter, siger hun.

Om ikke andet har besøget lært dem ét: De kommer til at stikke hovederne sammen temmelig ofte gennem de næste to år.

- Vi har fået lagt grundstene til et bysamarbejde. Det er helt indlysende, at vi de næste to år kommer til at arbejde meget sammen, Nyborg og Sønderborg, så vi kan dele oplysninger og erfaringer, siger Tue Kempf.

Direktøren: Meget at tale om

- Det hele kan bruges. Det, Nyborg lærer og erfarer, kan vi bruge, og omvendt, siger Inge Olsen.

Dermed var de i tråd med en opfordring tirsdag fra Alex Pedersen. Han er direktør for det selskab, der har fået det overordnede ansvar for tourens etaper i Danmark om to år.

- Der er megen god ide i at få alle de danske værtsbyer herned og se forholdene. Dels ved de, hvad de går ind til, dels lærer de fra begyndelsen hinanden at kende. Det er der god fornuft i, for jeg vil opfordre dem til at arbejde sammen. Det gælder generelt alle fem danske værtsbyer, men de byer, der har samme specifikke opgave, enten starten eller afslutningen på løbet, har særlig meget at tale om, siger Alex Pedersen.

Nyborg og Sønderborg: Tæt samarbejde om touren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce