Nyborg-kunstner flytter til Holckenhavn

Det er trekvart år siden, at Ida Rostgård besluttede sig at leje forvalterboligen ved Holckenhavn.
Foto: Kim Rune

Nyborg-kunstner flytter til Holckenhavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLYTTET: Ida Rostgård er i fuld gang med at indrette sit nye galleri

NYBORG: Det dufter af nyt træ og frisk maling i forvalterboligen på Holckenhavn Gods.

To håndværkere er i fuld gang med at få de sidste ting på plads, så alt er klar til ferniseringen på lørdag.

- Her så forfærdeligt ud før, siger kunstneren Ida Rostgård uden omsvøb, mens hun viser de lyse, gennemreno-verede rum frem.

Ida Rostgård har levet af sin kunst de seneste 10 år, og det er omkring 30 år siden, at hun begyndte at dreje i ler.

Nogle vil nok kunne genkende hendes syvarmede lysestage, der går igen i både ler og på tryk

- Jeg laver ikke to ting, der er helt ens. Der må gerne være liv, fortæller Ida Rostgård mens hun skænker kaffe i de hjemmegjorte og farverige krus.

Arbejde og bolig i ét

Forvalterboligen på Holckenhavn skal i fremtiden fungere som både galleri, værksted og hjem for Ida Rostgård, som har flyttet sin udstilling af malerier og lerting fra lokalerne på havnen, fordi hun blev sagt op.

- Det eneste problem er, at det hele er blevet så fint, at jeg næsten ikke kan være bekendt at arbejde her, griner Ida Rostgård.

Stuen ud mod vejen skal bruges til udstilling, og inden på lørdag bliver der lagt fliser ud til vejen, så gæsterne kan komme ind af havedøren.

Et mindre rum ind mod gården skal være værksted med drejebænk og ovn, og en lys sydvendt stue er bestemt til at være galleri.

Køkken skal være privat

Det store køkken-alrum, der er helt færdigindrettet, vil normalt ikke være åbent for publikum, selv om Ida Rostgårds kunstværker står stilfuldt placeret på borde og hylder.

- Hvis jeg sidder her en sommeraften, og der kommer nogle få forbi, kan de selvfølgelig godt få lov at se det hele. Men hvis der kommer mange, bliver køkkenet lukket af. Man er nødt til at have noget, der er privat, ud over soveværelset, siger Ida Rostgård, der er meget tilfreds med sit nye hjem.

- Til vinter skal der være ild i pejsen og dufte af gulerodskage og brændte krukker, siger kunstneren med en forventningsfuld stemme.

Nyborg-kunstner flytter til Holckenhavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce