Nyborg høres om vindmøller ved broen


Nyborg høres om vindmøller ved broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havvindmøller ved Sprogø skal være klar til klima-topmødet næste år

STOREBÆLT: Nyborgs politikere besluttede for nogle måneder siden, at de ikke vil have store vindmøller på land i kommunen. Nu får de så chancen for at drøfte, om de vil have havvindmøller ude på havet.

Sund&Bælt A/S - selskabet bag Storebæltsbroen - har planer om at anlægge en lille vindmøllepark med seks-syv møller lige nord for Sprogø, og de bliver naturligvis at se fra kysten ved Nyborg.

Sund&Bælt mener, at en række store vindmøller, der nemt kan ses af trafikanterne over broen, vil være den rette måde at vise dansk vindmølle-teknologi, når FN's klimatopmøde holdes i Danmark i 2009.

Men dertil kommer, at det vil være ret smart og billigt at stille vindmøller op ved Sprogø. Blandt andet fordi der ligger et stort søkabel mellem Sprogø og Fyn, som blev brugt under byggeriet af broen og nu kan genbruges til transport af forureningsfri møllestrøm.

Halv højde

Møllerne skal stilles på en række omkring en kilometer nord for Sprogø, og selv om der bliver tale om de største havmøller på markedet, kommer de til at syne små ved siden af broen. Møllerne bliver 80 meter høje, og når en vingetip er i top, rager den 125 meter op over havoverfladen - Storebæltsbroens pyloner er 254 meter høje.

Ved at stille møllerne lidt nord for Sprogø kommer Sund&Bælt fri af et fuglebeskyttelsesområde, der ellers dækker en pæn del af Storebælt.

Lang vej endnu

Sund&Bælts idé med at blive mølleejer er at kunne lave sin egen strøm uden CO2 og samtidig være med til at kompensere for den mængde CO2, bilerne lukker ud, når de kører over broerne.

Inden Sund&Bælt kan bestille vindmøllerne, venter en lang tur med debat og høringer.

I første omgang handler det om tilladelse til forundersøgelse, og derfor er sagen for tiden sendt til høring, og blandt andet Nyborg Kommune er blevet bedt om at komme med sin mening.

Sagen er på dagsordenen blandt Nyborgs politikere næste gang, Teknik- og Miljøudvalget mødes.

Nyborg høres om vindmøller ved broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce