Nyborg-fisker snød med garnene

Fiskerens garn var både for lange og for mange, kostaterede fiskerikontrollen.
Foto: Peter Leth-Larsen

Nyborg-fisker snød med garnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritidsfisker udgav sig for at være erhvervsfisker - sigtes for dokumentfalsk

Østfyn: En lokal fisker fra Nyborg-området kan se frem til bøder og en tur i retten efter et uheldigt møde med Fiskerikontrollen på Storebælt

Fiskerikontrollen kunne under en patrulje mellem Lundeborg og Nyborg se, at fiskeren i stedet for de tre lovlige hev 11 garn op af vandet. Og ikke nok med, at der var for mange garn, så var garnene hver især også længere end de 45 meter, der er tilladt.

Garnene er nu konfiskeret, så længden kan måles, men Claus Wille, der er leder af Fiskeridirektoratets afdeling i Fredericia, vurderer, at den samlede længde ”ikke tåler sammenligning” med den lovlige samlede længde på 135 meter.

Snød med papirer

Men mandens ulovligheder gik ifølge Fiskerikontrollen videre end for mange og for lange garn. Da kontrollørerne tjekkede det navn, manden havde markeret bøjerne med, måtte de undre sig noget.

På bøjerne var nemlig ikke skrevet mandens navn, men derimod navnet på en erhvervsfiskerbåd, som han ikke havde noget som helst at gøre med.

Grunden til, at manden havde gjort dette, er, at erhvervsfiskere må fiske med lige så mange garn, de ønsker.

Men fordi kontrollørerne snuppede ham på fersk gerning, blev det afsløret, at manden ikke havde tilladelse til at fiske med tre garn og da slet ikke med 11.

- Det er en ny, udspekuleret måde at være pirat-fisker på, fortæller Claus Wille fra Fiskerikontrollen.

- Vi har hørt om denne metode før, men nu fik vi endelig fat i en, der prøvede at udgive sig som erhvervsfisker.

Udover at overtræde fiskeriloven kan manden også se frem til at blive sigtet efter straffeloven for at udgive sig for en anden på dokumentet.

Nyborg-fisker snød med garnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce