Wenzel Nielsen, det tidligere Ørbæk-firma, har efter års nedtur fundet ny niche, der kan beskæftige 12 ansatte.

Nyborg: På Falstervej i Nyborgs vestlige industrikvarter har firmaet Wenzel Nielsen nok at gøre med at efterkomme ordrer fra virksomheder i robotklyngen ved Odense.

Wenzel Nielsens ejer, Erik Nielsen, har efter en årrække med nedgang for det tidligere Ørbæk-firma fundet nichen, der har sat firmaet i stand til at beskæftige 12 ansatte med lednings-konfektionering. På bestilling klipper Wenzel Nielsen ledninger af enhver art og tykkelse i nøjagtig de længder, en robot-producent har brug for.

- Vi er konkurrencedygtige, fordi vi er fleksible og kan levere hurtigt. Ofte indenfor få timer. Og i de tolerancer, kunden kræver. Kablerne skal være helt nøjagtige for at kunne passe i robotterne, siger Erik Nielsen.

Et samarbejde med firmaet CT Coin, der blandt andet fremstiller mønttællemaskiner, førte Wenzel Nielsen ind på området for kabler på specialmål. Firmaet råder i dag over en computerstyret maskine, der i én fuldautomatisk arbejdsgang klipper kabler på mål og afisolerer kabelenderne. De ansatte monterer så de stik, kunden nu har brug for.

Selv har Erik Nielsen siden 1974 været en del af Wenzel Nielsen, som oprindelig renoverede telefonapparater. Han blev medeejer af firmaet, et ejerskab, der en overgang blev problematisk. For 16 år siden var firmaet i overhængende fare for at lukke efter en stribe dårlige år. Det lykkedes imidlertid langsomt at opbygge en ny kundekreds.

- Jeg gav mine bedste år til firmaet. Jeg har brændt for det her og har hele tiden troet på, at vi nok skulle klare os igennem, siger han om hans og hustruen Bentes ejerskab af firmaet.

Underleverancerne til robotindustrien har satte ekstra skub i firmaet.

- For fem år siden var vi fire ansatte, i dag er vi 12, siger Erik Nielsen.

Med den gode gænge, Wenzel Nielsen aktuelt er i, har ejerparret, der begge fylder 60 år i 2017, sat gang i et generationsskifte. For efter uddannelse som teletekniker har deres søn, Jonas Nielsen, valgt at gå ind i firmaet.

- Det er helt hans eget valg, og han ved nøje, hvad han går ind til, siger Erik Nielsen, som dog er glad for, at sønnen vil føre Wenzel Nielsen videre.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Europa-Parlamentet vil have bedre rådgivning om brug af robotter

Europa-Parlamentet vil have bedre rådgivning om brug af robotter

Skolebørn vilde med robotter

Skolebørn vilde med robotter

Robotterne kommer - og hurra for det

Robotterne kommer - og hurra for det