Nyborg får en ny cykelsti - Ellinge får en lang næse

Stefan Jensen fra Ellinge står her på Ferritslevvej på grænsen mellem Nyborg og Faaborg-Midtfyn Kommuner. Som det ses er der en bred bane til cyklister bag Stefan Jensen - det er i Faaborg-Midtfyn. På den side, der ligger i Nyborg Kommune er cyklisterne henvist til selve kørebanen. Foto: Mogens Rasmussen.

Nyborg får en ny cykelsti - Ellinge får en lang næse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre fra Ellinge har ønsket en cykelsti langs landevejen mod Ferritslev gennem mange år. End ikke en kantbane til cyklisterne er det blevet til.

Ellinge: Ellinge er en af de landsbyer, der ligger længst fra rådhuset i Nyborg. Og nogle gange føler beboerne i byen, at der virkelig er meget-meget langt fra Nyborg til kommunens vestlige forpost.

Den følelse blev ikke mindre, da avisen for nylig kunne fortælle om et af de projekter, der er sat penge af til i kommunens budget for 2018: En 850 meter lang cykelsti rundt om Holckenhavn til fem millioner kroner.

Forældre fra Ellinge har haft en cykelsti langs landevejen, Ferritslevvej, som et af de helt store ønsker, siden folkeskolen i nabobyen Skellerup blev lukket for fem-seks år siden. Da skolen i Skellerup lukkede, valgte en del forældre fra Ellinge at sende deres børn til den nærmeste skole: Ferritslev Friskole. Afstanden er ganske kort. Problemet er bare, at turen til skolen går ad landevejen, som er smal og helt uden plads til cyklister. Først, når man krydser kommunegrænsen til Faaborg-Midtfyn Kommune tæt ved Ferritslev by, er der gjort noget for at sikre børnene. Her er vejen gjort bredere og en bred hvid streg markerer, hvor cyklisterne har deres frirum.

- Ikke min datter

En af de Ellinge-borgere, der kunne bruge en cykelsti til Ferritslev er Stefan Jensen, der har boet i byen i otte år sammen med sin kone og deres to børn på syv og fire år.

- Vores den ældste går i skole i Ullerslev, som er nærmeste folkeskole og transporten foregår med bus. Men vi har bedsteforældre i Ferritslev, og det kunne være dejligt, hvis børnene kunne cykle det korte stykke derover selv. Men jeg sender ikke min datter ud på den landevej, siger Stefan Jensen.

Problemet er ikke bare, at landevejen er smal. Inde ved Ferritslev ligger et par store virksomheder, og det betyder naturligvis også trafik med store lastvogne til og fra fabrikkerne.

Stefan Jensen vurderer, at omkring halvdelen af børnene fra Ellinge går i skole i friskolen i Ferritslev. Beboere i Ellinge har en facebookgruppe, hvor de skriver sammen, og her er den farlige landevej ofte et debat-emne. Stefan Jensen oplyser, at en af forældrene endda har oplyst, at hun vil flytte til Ferritselv, fordi hendes barn nu er blevet så stor, at der ikke SFO længere, og så er barnet nødt til selv at cykle hjem efter skoletid.

Ellinge blev hørt

For fem-seks år siden var en flok forældre fra Ellinge meget aktive for at få en cykelsti langs Ferritslevvej. En overgang arbejdede man - inspireret af en jysk ildsjæl - på selv at skaffe pengene til cykelstien, men det blev aldrig til noget.

Enden på sagen blev dengang, at de to kommuner blev enige om at lave brede kantbaner til cyklisterne på begge sider af kommunegrænsen.

Stefan Jensen og alle andre kan dog konstatere, at kantbanen for længst er anlagt i Faaborg-Midtfyn, mens cyklisterne i Nyborg Kommune stadig skal køre ude på selve kørebanen, for her er der ingen kantbane.

Formanden for Nyborg Kommunes tekniske udvalg, Per Jespersen (S) siger, at han husker, stiprojektet fra Ferritslevvej var på dagsordenen for flere år siden, men erindrer ikke, hvad der skete med sagen.

- Men det lyder da som om det er noget, vi bør kikke på i udvalget, siger han.

Per Jespersen oplyser, at Nyborg Kommune ikke har nogen prioriteret liste over cykelstiprojekter.

Nyborg får en ny cykelsti - Ellinge får en lang næse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce