Nyborg får brug for endnu et plejecenter


Nyborg får brug for endnu et plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UDBYGNING: Et fald i ventelisten som følge af plejehjems- byggeri rækker ikke længe

NYBORG: Selv om der er sket et lille fald i antallet af borgere på venteliste til først og fremmest plejehjem, så er der fortsat brug for en debat om endnu et plejehjem i Nyborg Kommune.

Det fastslår formanden for Nyborg Kommunes Socialudvalg, socialdemokraten Peter Sejersen, og han mener, debatten skal tages i god tid, og det begrunder han med, at der går et par år fra beslutningen om at bygge et plejehjem tages, til de ældre kan flytte ind.

Pladser på Svanedammen

Forklaringen på faldet i antallet af borgere på venteliste til en plejehjemsplads er, at der er kommet ældre ind i det udvidede Plejecenter Svanedammen.

Det er dog ikke alle nye lejligheder, som har kunnet tages i brug af borgere på venteliste, og forklaringen på det er, at Svanedammen midlertidigt huser beboere fra Plejecentret Jernbanebo, der er ved at blive bygget om og udvidet.

- Når Jernbanebo og plejecentret i Vindinge er klar til brug, vil det kunne ses på ventelisterne, fortsætter Peter Sejersen, men man skal ikke glemme, at der bliver flere og flere ældre. Derfor vil der om nogle år blive brug for endnu et plejecenter, og så er det, at det gælder om at være i front.

En effektiv plan

Og socialudvalgsformanden mener, at Nyborg Kommune allerede er klædt på til at løse opgaverne. Det forklarer han med den plejehjemsplan, Nyborg Byråd vedtog i 1995.

Peter Sejersen siger endvidere, at man aldrig kan nå tomme ventelister, og at hvis man havde det, så ville der være overkapacitet på området.

Den 15. januar var der 26 borgere på venteliste til en plejehjemsplads, fire til en skærmet enhed, altså en enhed for demente. En borger skal desuden flyttes fra Solhøj på Dyrehavevej, der er sat til salg, og så er der en borger fra en anden kommune, der ønsker en plejeplads i Nyborg, mens der er en nyborgenser, som ønsker plads i en anden kommune.

På ventelisten til de såkaldte særligt ældre-egnede boliger, også kaldet beskyttede boliger, var der 15. januar 28 borgere fra Nyborg og fire fra andre kommuner.

Og så er der en nyborgensisk borger, som ønsker en beskyttet bolig i en anden kommune.

Nyborg får brug for endnu et plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce