Nyborg efter tour-besøg: Gisp, de stimler jo sammen med rytterne

Hektisk og intenst. Startområdet sydede, da tour-feltet ankom, konstaterede Tue Kempf og de øvrige udsendte fra Nyborg i Nancy. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Nyborg efter tour-besøg: Gisp, de stimler jo sammen med rytterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målområderne i Tour de France er intense og hektiske og kræver solid plads til at alle tilknyttede og tilskuerne. Nyborg Tour-boss Tue Kempf fik noget at tænke over efter besøget i Nancy.

Nyborg: De sidste minutter på opløbsstrækningen var så hektiske og intense, at Tue Kempf nærmest hev efter vejret, selv om han ikke sad i nogen cykelsaddel, men befandt sig komfortabelt bag VIP-afspærringerne i Nancy eller på det nærliggende hotel med den øvrige kommunale Nyborg-delegation på besøg i Nancy, målby for dette års fjerde etape i Tour de France.

Det var nok så meget det, han blev vidne til efter løbet, der interesserede ham i sin egenskab af Nyborg Kommunes tour-de-france-chef med henblik på løbets afvikling i Danmark om to år.

- Det kom ærlig talt lidt bag på mig, at inden for et meget kort tidsrum blev løbet afsluttet, rytterne tog mod området ved sejrspodiet, og minsandten om ikke tilskuerne og rytterne stimlede sammen. Jeg har aldrig oplevet en sport, hvor udøvere og tilskuere kommer så tæt på hinanden, sagde Tue Kempf efter løbet i Nancy.

Iagttagelsen er væsentlig i forhold til indretning af målområdet i Nyborg kort efter broen, når løbet i 2021 kommer til Danmark.

- Der er to ting, vi skal have styr på. For det første skal der være godt med plads til, at rytterne kan komme til ved opløbet, sejrsceremonien og møderne med pressen og publikum lige efter. Og så skal vi have styr på det flow, tilskuerne udviser, altså hvordan deres adfærd er, hvor og hvordan de begiver sig hen og hvornår. Det er alt sammen noget, vi skal bruge megen tid på at gennemtænke, sagde Tue Kempf.

De tre indledende etaper, Grand Depard, af Tour de France 2021, køres i Danmark: Det sker således:
Derefter flyves hele tour-selskabet fra Sønderborg Lufthavn til Frankrig, hvor løbet fortsætter.
Tilskuerne stimlede sammen om opløbet og med rytterne bagefter. Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Tilskuerne stimlede sammen om opløbet og med rytterne bagefter. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Skal rømmes hurtigt

I samme forbindelse noterede Tue Kempf, at pladsen, mandskabet og vejnettet skal være af en sådan karakter, at det hele kan rømmes meget hurtigt.

- En ting er, at en sport som Tour de France er virkelig hurtig og eksplosiv i sin afslutning, noget andet er, at det er selve arrangementet og de tilknyttede mennesker også. Der gik kun lidt over en halv time efter løbets afslutning, før de første ryttere, deres hold, deres tourbusser og deres lastbiler var på vej ud af byen og hen til det næste sted eller deres hoteller. Det gik lynende hurtigt, og det skal også kunne lade sig gøre hos os. Det bliver en meget vigtig detalje at få det med i indretningen af opløbsstedet, siger Tue Kempf.

Officielt tiltræder han ikke stillingen som Nyborgs tour-boss før 1. august, men løbet om to år var allerede godt forankret inde i hjerneskallen på ham, da han mandag og tirsdag i denne uge deltog i den studietur, de danske værtsbyer foretog til dette års Tour de France i blandt andet Nancy.

Nyborg er en af målbyerne , når Tour de France kommer til Danmark.

Rytterne forventes i mål på Storebæltsvej sidst på eftermiddagen lørdag den 3. juli - i 2021.

Nyborg efter tour-besøg: Gisp, de stimler jo sammen med rytterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce