Nyborg byder på nødhjælps-skulptur


Nyborg byder på nødhjælps-skulptur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG:Skulpturkunstneren Harvey Martin i Odense har skænket sin skulptur "Kærlighed" til fordel for nødhjælp til Sydøstasien.

Skulpturen udført i Martins kendte, rustne jernplader er sat på auktion på internet-auktionen lauritz.com.

Højeste bud indtil i går sidst på dagen var på 38.000 kroner, afgivet i fællesskab af Nyborg Kommune og det kommunalt ejede Nyborg Forsyning & Service A/S.

Et bud, der gør kunstneren glad. Men samtidig forundret. Og bag det hele egentlig også rasende.

Forklaringen på, at Harvey Martin er hele følelsesregisteret igennem, giver han selv.

- Jeg er glad for, at min skulptur er kommet op i den pris. For når jeg skænker et værk til fordel for nødhjælp, vil jeg naturligvis helst se, at det går for så stort et beløb som muligt, siger han.

- Når jeg så bliver forundret, skyldes det, at buddet kommer fra Nyborg Kommune. Og ja, det ryster mig faktisk at se buddet fra netop Nyborg. Jeg synes, at de er lidt grove overfor mig.

Gennem flere år har Harvey Martin gratis udstillet en række af sine skulpturer i Nyborg.

Blandt dem den efterhånden populære "Den med fisken", som står på pladsen ved voldgraven på hjørnet af Havnegade og Adelgade overfor Den Gamle Toldbod.

For et halvt års tid siden var der interesse fra Middelfart for at købe den skulptur. Da Martin selv synes, at "Den med fisken" efterhånden hører hjemme på det centrale hjørne i Nyborg, spurgte han kommunen, om man ville forhandle om et køb.

- Og jeg fik den klare besked, at der ingen penge var til skulpturkøb. Det er der så alligevel. Jeg synes, Nyborg på den måde sætter mig i en meget mærkelig situation, siger han.

Borgmester Jørn Terndrup (V) oplyser, at det var byrådsmedlem Girly Winther (S), der på den lukkede del af byrådets møde mandag aften foreslog, at kommunen byder på Harvey Martins skulptur.

- Der var interesse for ideen, og vi besluttede at byde inden for et bestemt maksimum, siger Jørn Terndrup, der ikke vil gå ind i diskussionen om skulpturen "Den med fisken".

- Jeg vil rose Harvey Martin, fordi han har skænket skulpturen "Kærlighed" til indsamlingen til Asien, og han bør være glad for, at Nyborg Byråd har vist interesse for den, og har valgt at donere pengene til at købe den.

Jørn Terndrup oplyser, at der ikke er truffet aftale med NFS om købet.

Nyborg byder på nødhjælps-skulptur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce