Nyborg beholder sine el-aktier


Nyborg beholder sine el-aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SNUSFORNUFT: Det gælder om at undgå en Odense-situation, mener byrådspolitikere

NYBORG: Snusfornuften råder, når det gælder salgsværdien af Nyborg Kommunes aktiepost i Elsam.

En værdi, der efter den aftalte kurs i fusionen mellem Elsam og Dong når op på 226 millioner kroner.

Over en bred front læner politikerne i byrådet sig veltilfredse tilbage i stolene og siger:Lad os nu lige vente og se! Så her er ikke noget med hurtigt salg af aktierne for at skaffe millioner til afvikling af kommunens gæld.

- Vi skal for alt i verden undgå en situation som i Odense, siger Dansk Folkepartis Ernst Kissow.

- Vi skal tage det helt roligt og vente og se, hvad den rigtige kurs på Elsam-aktien bliver, når den kommer til salg på børsen. Vi skal da også se, hvad svenske Vattenfall vil byde.

Fattigere ved salg

Ernst Kissow tror ikke på et pres fra borgerne om at trække aktiepengene ud.

- Jamen, det vil kun gøre Nyborg endnu fattigere. Jeg vil i hvert fald ikke gå til valg på at forære staten 90-100 millioner kroner af vores værdier, siger han. Staten kræver 40 procent af beløbet fra et aktiesalg, hvis pengene bruges til gældsafvikling.

Forsigtigheden går konservative Ulrik Nielsen ind for.

- Vi skal passe på og tage ét skridt ad gangen. Klogest er det at bevare isen i maven endnu en tid, siger han.

Kommunalt ejede Nyborg Forsyning og Service A/S er gennem datterselskabet Nyborg Elnet A/S ejer af Elsam- aktierne. Hensynet til selskabet vejer lige så tungt som hensynet til afvikling af kommunens gæld, mener Ulrik Nielsen.

- Selskabet skal have styrke til at udvikle sig. Først derefter kan vi se, om der er penge at trække ud. Vi overtog i sin tid en rodebutik, men vi har nu fået gjort kommunens gæld håndtérbar, siger han.

Henning Jensen er ikke spor i tvivl om, hvad der bør ske med Elsam-aktierne. De skal beholdes.

Det sikrer forbrugerne og forsyningssikkerheden bedst, mener han. Og er yderst tilfreds med, at Nyborg i foråret udnyttede forkøbsretten til de aktier, der på det tidspunkt var til salg.

Pavestolt over opkøb

Det samme siger SF's Knud Theil Nielsen.

- Jeg er pavestolt over, at min stemme sikrede, at vi købte flere aktier. Pudsigt er det, at borgmesteren var imod. Han taler jo ellers altid om at drive kommunen forretningsmæssigt, siger han.

NYborgernes Mette Blix erklærer sig splittet omkring Elsam-aktierne.

- Det var en fornuftig investering at købe flere aktier. Og det vil være snusfornuft at bevare ejerskabet og hente de årlige udbytter hjem til forsyningsselskabet, siger hun.

- Men jeg ser samtidig med misundelse på, hvad Odense kan sætte i værk på kulturfronten for deres Elsam-penge. Nyborg kunne godt bruge en solid afvikling af gæld for at få frigjort midler til kultur.

Borgmester Jørn Terndrup (V) har kun en hovedrysten tilovers for Knud Theil Nielsen.

- Jeg er imod princippet at spekulere i aktiekøb for borgernes penge. Det har intet med den her situation at gøre, siger han og roser ledelse og bestyrelse i NFS.

- Aktieinvestering er altid forbundet med spekulation. Vi ved dog, at vi har en attraktiv aktie. Det skal vi glæde os over, sige han.

- Alle ved også, at vi har en stor gæld, så vi vil have nok at bruge pengene til. Men vi skal bevare isen i maven og afvente, hvad handelsværdien af aktierne bliver.

Nyborg beholder sine el-aktier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce