På en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften valgte Nyborg Voldspil ny formand efter ballade.

Nyborg: Jesper Bech Madsen, Aunslev, er valgt som ny formand for Nyborg Voldspil. Det skete på en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften, hvor op mod 70 medlemmer deltog.

Jesper Bech Madsen var indstillet som bestyrelsens bud på en afløser for Jørgen Dyhrberg, og hverken forud for mødet eller på selve aftenen meldte der sig en modkandidat til posten.

Den ekstraordinære generalforsamling var ellers imødeset med en vis nervøsitet blandt medlemmerne, og det skyldes uden tvivl det forløb, som Nyborg Voldspil har været igennem de seneste par måneder, fortæller den nyvalgte formand til Fyens Stiftstidende.

Ud over at skulle vælge en ny formand har byens stolte kulturinstitution befundet sig i en situation, hvor man inden for kort tid skulle finde ikke bare et nyt instruktørteam, men også en helt ny sommerforestilling. På onsdagens ekstraordinære generalforsamling blev der ifølge Jesper Bech Madsen endnu engang spurgt kritisk ind til bestyrelsens håndtering af de mange sager.

- Man skal tænke på, at der er tale om frivillige, der vil Nyborg Voldspil det bedste. Og da spørgsmålene først var besvaret, var der fuld opbakning fra salen. Det er klart, at mange bliver i tvivl om, hvem der har gjort og sagt hvad, når de kan læse vidt forskellige versioner i avisen. Selv har jeg 100 procent tillid til, at bestyrelsens udlægning af tingene er den rigtige, siger han med henvisning til den ballade, som bruddet med først den populære instruktør Daniel Bohr og siden Jørgen Dyhrberg skabte.

Ingen af dem deltog ifølge avisens oplysninger i onsdagens møde.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.