Med skuespiller Jesper Dupont som instruktør byder voldspillet til november på "Jul på Slottet" ved årets vinterforestilling på Slotsmøllen. Vil du være med, er der optagelsesprøve lørdag den 5. august.

Nyborg: Mens ekkoet endnu klinger over voldområdet i Nyborg fra musicalen "Grease," forsøger andre fra Nyborg Voldspil at få ørenlyd for budskabet, at "det' sørme, det' snart, det' jul."

Allerede den 10. november har Nyborg Voldspil premiere på årets familieforestilling på Slotsmøllen, "Jul på slottet," teaterudgaven af DR's julekalender fra 1986.

Inden da skal Jesper Dupont, der er bedt om at være instruktør, finde Nyborgs prinsesse Miamaja, prins Valentin og alle de andre i teaterudgaven af DR's legendariske julekalender "Jul på slottet" fra 1986. Voldspillet bød i 2006 første gang på "Jul på slottet."

Lørdag den 5. august er der optagelsesprøve på Slotsmøllen fra klokken 11 til 17.

- Vi håber at se alle aldersgrupper til audition, for det er jo en forestilling, der kræver en del voksne til roller som konge og dronning og nissefamilien, unge, der vil spille for eksempel prinsesse og prins, og så skal vi jo have en masse nissebørn, siger Jesper Dupont.

Ny på posten

Han afløser Niels Erik Johannessen, der i mange år har været instruktør for vinterforestillinger.

- Vi har drøftet det i bestyrelsen og synes, at vi efter at have haft Niels Erik på posten i de her 17-18 gode år gerne vil have lidt luftforandring, siger voldspilformand Jørgen Dyhrberg.

- Så snakkede vi om, hvem vi nu kendte, og så kom Jesper Dupont i forslag. Vi fik en aftale, og det er vi glade for.

Det samme er Jesper Dupont, der har medvirket på volden i 2001, men ellers har sporadisk kendskab til Nyborg Voldspil. Men for to år siden flyttede han og kæresten til Nyborg, hvor hun er fra. Jesper Dupont har efter 10 år som fastansat skuespiller på Aarhus Teater sat op for at blive freelance med plan om blandt andet at instruere.

 

Stærk historie

- Det passer med det, jeg gerne vil fremover, men også fordi det er "Jul på slottet," var jeg ikke i tvivl og sagde straks ja tak, siger han.

- Jeg er jo vokset op med den historie. Det er en så stærk historie. Den holder hele vejen igennem. Og kan fortælles igen og igen.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.