Nyborg: Vi er et knudepunkt


Nyborg: Vi er et knudepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Togstationen i Nyborg er en af de travleste på Fyn - det sted hvor mange fynboer står på toget, når turen går mod København.

Men det har man tilsyneladende ikke fået øje på hos Region Syddanmark med hovedkvarter i Vejle. Her forbereder man for tiden endnu en omlægning af busserne - en omlægning, der ikke direkte har noget med det aktuelle bus-kaos at gøre.

Regionens kommende bus-system er for tiden til debat i kommunerne, og flere fynske kommuner har undret sig over Nyborgs status i den næst-nederste kategori for byer på op til 25.000 indbyggere.

Svendborg Kommune og Langeland Kommune har allerede protesteret mod det misforhold, og nu springer også Nyborgs politikere selv på vognen:

Nyborg bør opgraderes til "Type b", der omfatter "knudepunkter med regionale rejsende og arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner med regional pendling".

Det blev slået fast, da Nyborgs høringssvar forleden blev debateret i byrådet.

Regions-politikeren Poul Weber (V), der er formand for regionens Infrastrukturudvalg har tidligere udtalt til Stiftstidende, at Nyborgs status i planen er en af de ting, politikerne skal se på en ekstra gang.

Under debatten i Nyborg byråd pegede flere politikere desuden på, at Nyborg Kommune får problemer, hvis Fynbus gør alvor af planerne med at rette bus-ruter op og dermed lade enkelte områder i stikken helt uden busbetjening.

- Vi kan ikke leve med, at der nedlægges ruter i de tyndt befolkede landdistrikter, sagde Erik Christensen (S).

-Nyborg er jo en landkommune.

Nyborg: Vi er et knudepunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce