Nyt torv på gammel måde: Parkeringspladserne forsvinder og der bliver en stillevej tværs over torvet - lige som i gamle dage.

Nyborg: Et nyt torv på en gammel måde. Det kunne være overskriften for det "nye" torv i Nyborg, der er en del af det store slots-projekt.

Lokalplanen er på vej til offentlig høring og i forslaget er der skitseret et torv med plads til masser af aktiviteter. Men ingen parkerede biler.

På forhånd har det været diskuteret, om et p-frit torv ville skade handlen i Nyborg, og der har tidligere været snak om at give plads til enkelte parkeringspladser på det renoverede torv. Men i lokalplanforslaget til torvet er der ikke en eneste parkeringsplads mellem rådhuset og slottet. Til gengæld er der skitseret et område med en slags indbygget springvand, og om vinteren er der plads til at anlægge en stor skøjtebane.

Ifølge planen er der ikke behov for parkeringspladserne på torvet, fordi kommunen kan skaffe flere end de 75 eksisterende p-pladser lige i nærheden. Især ved at omdanne personale p-pladsen bag rådhuset til en offentlig plads med tidsbegrænset parkering. Sammen med den nye p-plads ved politigården giver det alt i alt flere centrale p-pladser, end der er i dag.

Mest markant er nok vejen, der skal gå diagonalt fra Korsgade ved Danske Bank til broen ved Slotsmøllen - nøjagtig som det var tilfældet i "gamle dage" før Nyborg Torv blev omlagt til en stor parkeringsplads.

Forslaget til et nyt torv skal på byrådets møde i marts og derefter sendes det i offentlig høring. Der er borgermøde i Bastionen den 18. april om emnet.

Omdannelsen af Torvet er et led i slotsprojektet, og det blev allerede skitseret i vinderforslaget fra Cubo Arkitekter, men kommunen valgte altså at lave to lokalplaner: En for selve slotsbyggeriet, der har været i høring og så den om torvet, der altså er først kommer til offentlig debat om en måned.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
1
Ingen tårer over mistede p-pladser på Torvet

Ingen tårer over mistede p-pladser på Torvet

Sådan får Nyborg 80 ekstra p-pladser

Sådan får Nyborg 80 ekstra p-pladser

Bilfrit torv i Nyborg: Café og værtshus ser store muligheder

Bilfrit torv i Nyborg: Café og værtshus ser store muligheder