Nyborg: Den varede kun i cirka tre kvarter, demonstrationen til fordel for Nyborg Sygehus fredag aften. Flere af de officielle talere, blandt dem tidligere borgmester Erik Christensen (S), glædede sig til gengæld over, at så mange havde valgt at trodse vinterkulden for at støtte op om kampen.

I alt deltog cirka 500 personer i demonstrationen, der er blevet arrangeret på meget kort tid af folkene bag Facebookgruppen "Protest mod lukning af Nyborg Sygehus".

Beslutningen om at lukke sygehuset er ikke truffet endnu, men indgår i regionens spareplaner.

Det er regionsrådet, der træffer en afgørelse i sagen, og Erik Christensen opfordrede derfor forsamlingen til at fortsætte protesterne foran regionens hovedkvarter i Vejle. Det samme gjorde byrådsmedlem Carsten Kudsk (DF), der lovede at tage med for at vise sin støtte.

- Og jeg har plads til yderligere tre i min bil, sagde han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.