Nyborg: Strejke rammer også dagplejebørn og ungdomsklubber

Ikke kun skolerne må holde for, hvis de offentligt ansattes strejkevarsel træder i kraft 4. april. Også de knap 100 dagplejere i Nyborg Kommune, klubmedarbejdere og pædagogmedhjælpere i børnehavnerne skal nedlægge arbejdet. Arkivfoto: Morten Rode

Nyborg: Strejke rammer også dagplejebørn og ungdomsklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den varslede strejke vil også omfatte børnepasningen i Nyborg Kommune, men både skole- og børneafdeling tøver med at melde noget ud, før konflikten bliver mere konkret.

Nyborg: I første omgang løb især skolerne med opmærksomheden, da de offentligt ansatte tirsdag varslede strejke fra 4. april, hvis ikke forhandlingerne med KL fører til en aftale.

Interessen var naturlig nok, idet lærerne var omdrejningspunkt i den seneste store konflikt, KL's lockout af folkeskolelærerne i 2013. Men også andre faggrupper skal nedlægge arbejdet, hvis konflikten optrappes til april.

I Nyborg Kommune er der tale om dagplejere, pædagoger i skolefritidsordningerne på folkeskolerne, medarbejdere i ungdomsskolen og pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i de kommunale børnehaver.

I både skole- og børneafdelingen i Nyborg Kommune forholder man sig afventende, fortæller cheferne i begge afdelinger.

- Vi er ved at finde ud af, præcis hvilke medarbejdere der bliver ramt af konflikten. Vi skal jo vide, om der er nogen, der ikke er medlemmer af fagforening, og hvor mange der er tjenestemænd. Så det er vi også i gang med at finde ud af, siger skolechef Jan Hermansen, hvis folk er i færd med at forfatte en tekst, der skal sendes ud til forældrene, der bliver berørt af en eventuel strejke.

- Jeg håber, det bliver i dag (onsdag, red.), men kan ikke være 100 procent sikker, da der er mange involveret i arbejdet, tilføjer Jan Hermansen.

Mulig lockout

I Børneafdelingen tøver man endnu med at sende noget ud til forældrene til børn, der passes hos en af de knap 100 dagplejere i Nyborg Kommune.

- Noget af det, vi afventer, er reaktionen fra KL, som skal tage stilling til, om det her resulterer i en lockout, for så har vi pludselig en helt anden situation, siger børnechef Torben Birk Rosbach onsdag ved 13-tiden og tilføjer:

- Vi vil selvfølgelig informere om det, vi kan informere om, og vil løbende samle op på de informationer, vi får.

Forvaltningen har ikke fået henvendelser fra forældre, men Torben Birk Rosbach ved, at enkelte har spurgt ude i institutionerne om, hvad der skal ske. Han råder både ansatte og forældre til at være tålmodige.

Forhandlerne fra både stat og regionerne har varslet lockout fra 10. april.

Nyborg: Strejke rammer også dagplejebørn og ungdomsklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce