Nyborg Strandcamping er ved at blive kørt over af motorvejen

Tina Demant Jensen med tidligere trafikminister Hans Christian Schmidt og borgmester Kenneth Muhs (V). Foto: Kim Rune

Nyborg Strandcamping er ved at blive kørt over af motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den intense støj fra motorvejen ved Nyborg har store omkostninger for flere tusinde mennesker i byen. Det gælder også Nyborg Strandcamping, der både ligger i første parket til gylden sandstrand og prustende lastbiler. Larmen er efterhånden ved at kvæle den lille virksomhed, der har svært ved at holde på kunderne.

Nyborg: De seneste ugers skriv har vist, at rigtig mange er berørte af den heftige larm fra motorvejen, der går lige igennem Nyborg. Skriverierne har også vist, at der ikke er er udsigt til en løsning lige fremme.

Det ærgrer ejer på Nyborg Strandcamping Tina Demant Jensen, der i tyve år har kæmpet for en løsning mod støjen fra den ucharmerende nabo.

- Der er en voldsom larm herude, og der er kunder, der kører herfra, fordi de ikke kan holde det ud. Og det er skide ærgerligt, for havde det nu været toilettet, der var beskidt, kunne jeg jo gå ned og gøre det rent. Men jeg kan ikke lave om på det her.

Tina Demant Jensen har drevet den traditionsrige Nyborg Strandcamping siden 1997, og i alle årene har hun forsøgt at råbe både kommunen, borgmesteren og Storebælt A/S op, men uden held.

- Det ene svar jeg fik fra Storebælt for nogle år tilbage var, at de ikke kunne forstå, der var støj her, for vi lå bag en støjvold. Men de har jo valgt at lægge motorvejen oven på støjvolden.

- Og der er ikke sket et hak i de tyve år. På et tidspunkt blev der lagt noget andet asfalt på, men vi mærkede ingen forskel overhovedet, forklarer hun.

Mister kunder

For Tina Demant og hendes mand har det været en balancegang, hvor meget de turde råbe op om problemet på campingpladsen. På den ene side vil de gerne høres og tages alvorligt. På den anden side er der en overhængende risiko for at miste kunder. Det sidste er dog allerede en realitet, og parret har besluttet at tage bladet fra munden.

- Vi har tøvet med at tale med medierne om problemet, men vi mister kunder på det næsten hver eneste dag. Og sådan en kunde kommer aldrig tilbage igen, hverken til campingpladsen eller Nyborg, så det går også ud over turismen i byen.

Parret har dog også nogle trofaste kunder, der kommer tilbage år for år og nyder noget nær Danmarks bedste badestrand - faktisk lidt af et paradoks, tilføjer hun.

- Det er lidt ironisk, for den her campingplads ligger faktisk i noget, man kalder et særligt rekreativt område. Så suser der så bare lige en motorvej igennem.

Nyt støjværn

Der er allerede et støjværn langs motorvejen, der skal skærme for larm til naboerne, men det er ikke højt nok til at fange lyden. Som alternativ løsning har kommunen foreslået at sænke hastigheden for personbiler fra 110 til 90 kilometer i timen.

- Det er ikke en holdbar løsning. Lastbilerne må stadig køre det samme, og det er dem, der larmer mest, siger Tina Demant Jensen og foreslår en ny støjmur.

- Det er et ordentligt støjværn, der skal til. Det de satte op for tyve år siden virker overhovedet ikke. Vi får nok hverken fjernet motorvejen eller Storebæltsbroen, men et nyt støjværn kan tage meget af larmen, siger Tina Demant Jensen.

Det er der dog ikke udsigt til ifølge vejdirektoratet, der mener, at pengene har større effekt andre steder end Nyborg lige nu.

Hvilke konsekvenser det får for den 66 år gamle campingplads er uvist, men larmen har stor betydning for omsætningen.

- Vi tager vinteren i brug for at tjene penge nok til, at det kan løbe rundt herude, så det eneste, vi ønsker os er, at nogle politikere vil gå forrest og trumfe det her igennem.

Nyborg Strandcamping er ved at blive kørt over af motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce