Nyborg Statsfængsels boliger skal sælges

De karakteristiske gule dobbelthuse på Vindingevej skal sælges. Men der kommer til at gå lang tid, inden funktionærboligerne kommer på markedet.
Foto: Mogens Rasmussen

Nyborg Statsfængsels boliger skal sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: De gule funktionærboliger på Vindingevej lige over for Nyborg Statsfængsel skal sælges.

Det sker i forlængelse af den flerårige aftale, som Kriminalforsorgen i forbindelse med finanslovsaftalen for 2008 indgik med staten. I den aftale står der, at alle Kriminalforsorgens lejeboliger skal sælges.

Og dermed også lejeboligerne på Vindingevej i Nyborg.

- Vi er blevet pålagt af staten, at alle Kriminalforsorgens lejeboliger skal sælges. Det er politisk besluttet, at lejeboligerne skal indskydes i Freja, statens ejendomsselskab, med henblik på salg, siger Jørgen Pedersen, der er kontorchef i Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Ifølge Finanslovsaftalen skal 150 af Kriminalforsorgens boliger sættes til salg, men antallet er reduceret til 133, efter Kriminalforsorgen har kigget nærmere på boligerne.

- Det handler om sikkerhed. Nogle af boligerne ligger for eksempel for tæt på fængslet. Men de boliger, hvor der ikke sikkerhedsmæssigt er problemer med at sælge, skal sælges, forklarer Jørgen Pedersen, der oplyser, at der i Nyborg vil blive tale om 29 lejemål, der skal sælges.
Det er 29 af Nyborg Statsfængsels funktionærboliger, der skal sælges. De karakteristiske gule huse ligger på Vindingevej lige over for fængselet. Grafik: cowi/ Gert Ejton
Det er 29 af Nyborg Statsfængsels funktionærboliger, der skal sælges. De karakteristiske gule huse ligger på Vindingevej lige over for fængselet. Grafik: cowi/ Gert Ejton

Undersøgelser i gang

Freja Ejendomme A/S er gået i gang med de indledende øvelser forud for salget.

Rent teknisk er ejendommene ikke indskudt i Freja endnu. Det vil sige, at boligerne ikke er overført til Freja og klar til salg endnu, men Freja hjælper Kriminalforsorgen med at lave forundersøgelserne til salget.

- Kriminalforsorgen har ikke ressourcer til at kortlægge ejendommene. Der er jo utrolig mange beskrivelser og bilag i forbindelse med salg, så det har vi lovet at hjælpe med.

-Vi mangler at finde ud af, hvad det er for nogle huse, og hvilken juridisk og fysisk tilstand de er i. Det er det konsulentarbejde, vi er i gang med, siger Mads Bjerre, der er direktør i Freja.

Kortlægning

Den kortlægning skal derefter afleveres i Kriminalforsorgen, der skal vurdere, om den skal udvides til de andre boliger, som skal sælges.

Når kortlægningen er færdig, er næste skridt, at uvildige eksperter skal fastlægge en pris på funktionærboligerne, og så skal der laves et aktstykke (det vil sige en bevillingsansøgning) til Finansudvalget.

Til slut skal Freja på en generalforsamling så sige ja til gerne at ville stå for salget.

- Så jeg kan slet ikke sige noget om, hvornår de bliver sat til salg. Målet er, at få behandlet aktstykket i Finansudvalget inden nytår.

Særlig stemning

- Men det er ikke sådan, at hvis vi får aktstykket den 17. december, at vi så sætter annoncer i avisen den 18. Vi skal tænke os godt om, før vi sætter dem til salg. Hvis vi får dem, siger Mads Bjerre.

Freja tager i kortlægningen udgangspunkt i funktionærboligerne i Nyborg og ved Søbysøgård.

Derfor var repræsentanter for Freja i sidste uge i Nyborg for at kigge nærmere på de karakteristiske gule bygninger på Vindingevej.

- De er flotte, og der er en helt særlig stemning i det område, siger Mads Bjerre om husene, der kommer på markedet efter nytår.

Nyborg Statsfængsels boliger skal sælges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce