Nyborg Slot skal holde vinteråbent

Det er slut med et vinterlukket Nyborg Slot, forlyder det fra museumsledelsen.
Foto: John Fredy

Nyborg Slot skal holde vinteråbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tolkien-udstillingen viser, at publikum gerne besøger Nyborg Slot om vinteren

Normalt lukker Nyborg Slot for vinteren.

De kolde sale har været anset for ikke at kunne tiltrække publikum i større stil.

Noget tyder på, at det er en fejl antagelse. I hvert fald hvis slottet kan byde på særudstilling i den kolde tid, der vækker interesse.

Som nu Tolkien-udstillingen i vinteren 2014, der hvor over 6600 fra januar til marts løste billet til slottet for at se udstillingen af figurer og effekter fra filmatiseringen af Tolkiens "Ringenes herre" men som også formidlede det middelalder-univers, fortællingerne er inspireret af.

Så et vinterkoldt Nyborg Slot kan sagtens være en publikumstræffer. Også udstillingen i december sidste år, hvor en række kunstnere fortolkede begrebet engle, tiltrak mange besøgende.

Afdelingsleder Janus Møller Jensen med Bilbos sværd, udstillet på Tolkien-udstillingen på slottet i vinteren 2013-2014. Udstillingen blev en publikumssucces, selv om den blev vist i de vinterkolde slotssale.
Afdelingsleder Janus Møller Jensen med Bilbos sværd, udstillet på Tolkien-udstillingen på slottet i vinteren 2013-2014. Udstillingen blev en publikumssucces, selv om den blev vist i de vinterkolde slotssale.
Foto: Niels Andreasen

Ud af vinterhiet

Fremover skal slottet derfor ikke længere i vinterhi, er meldingen fra Nyborgs slotsherre, afdelingsleder Janus Møller Jensen.

- Det er jo gode ekstra gæster at have i en periode, hvor der ellers kun er rundvisninger, siger han.

- Vi er i færd med at planlægge en kommende vinterudstilling på slottet, som vi forventer, kan tiltrække publikum. Vi er endnu ikke så langt, at jeg kan komme nærmere ind temaet.

Erfaringerne fra Østfyns Museers anden matrikel i Nyborg, Borgmestergården i Slotsgade, viser også, at vintertid er museumstid. Borgmestergården havde pænt besøg i december, hvor der var en række julerelaterede aktiviteter helt frem til den 22. december. Også vinterferieaktiviteterne trække børn og voksne til.

Det afspejler sig da også i besøgsstatistikken for 2015. Borgmestergården nåede i 2015 et besøgstal på 9650 betalende gæster, en stigning på 31 procent.

- Vores satsning på at udvikle Borgmestergården med tilbud om mange aktiviteter og værksteder har vist sig at være rigtig, siger Janus Møller Jensen.

Hvor der de foregående år var tale om markant fremgang i besøgstallet, er stigningen i 2015 for slottet mere moderat set i forhold til 2014.

Knap tre procent flere købte billet til slottet, oplyser Janus Møller Jensen. Det samlede besøgstal blev 27.473 sidste år.

Janus Møller Jensen minder dog om, at holdes de 6600 besøgende til Tolkien-udstillingen i vinteren 2014 udenfor, er stigningen noget større.

- For vi havde ikke en tilsvarende særudstilling i vintermånederne sidste år, siger han.

I januar til marts 2015 havde slottet besøg af 2104 gæster.

Arkitekt-forslagene

Mens slottets afdelingsleder ikke lige kan fortælle om, hvad en kommende vinterudstilling på slottet byder på, kan han derimod oplyse, at slottet ved forårsåbningen bliver ramme om en særudstilling, der fortæller om de forslag, som tre arkitektkonsortier bidrager med i den igangværende konkurrence om at give et bud på, hvordan slottet skal renoveres og udbygges for op mod 300 millioner kroner.

Arkitektkonkurrencen afgøres sidst i marts, mens selve byggefasen først er fra næste år.

Nyborg Slot skal holde vinteråbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce