Medlemmerne af Danske Tursejlere kårer havnen i Nyborg, selv om den er midt i en stor renovering.

Nyborg: Nyborg har Danmarks bedste marina. Det mener i hvert fald medlemmerne af Danske Tursejlere, hvis medlemmer traditionen tro kårer den bedste lystbådehavn, når sæsonen er slut.

Omkring 1000 medlemmer deltog i afstemningen, og 108 marinaer rundt om i landet blev bragt i forslag. Men Nyborg Marina fik altså flest stemmer. Det er bemærkelsesværdigt, for politikerne i Nyborg Byråd har jo besluttet at renovere havnene i byen for op mod 100 millioner kroner. Men langt det meste af det store projekt er slet ikke kommet i gang endnu.

- Nyborg Marina har forstået at udvikle et spændende og aktivt miljø i havnen, som gør den attraktiv for både sejlere, turister og byens borgere, sagde formanden for tursejlerne Poul Erik Jakobsen, ved kåringen for nylig.

Danske Tursejlere har de seneste par år haft kontor på kajkanten i Nyborgs Vesterhavn, men det har ikke spillet ind, forsikrer forretningsfører Leif Nielsen.

- Den mistanke kan jeg godt afvise, for det er jo medlemmerne, der har stemt, siger Leif Nielsen.

- Men Nyborg er jo en fantastisk havn for gæstesejlere, der kan lide at ligge helt inde i byen med båden. Desuden er jeg sikker på, at sejlerne har bemærket havnefoged, Annette Thomsen, der er meget synlig på havnen.

Leif Nielsen kalder Nyborg Kommunes satsning på marinaen for "flot".

- Men jeg tror, det er rigtigt set at satse på havnen, for marinaerne konkurrerer jo blandt andet mod luksuscanping-pladser, der investerer en masse penge i at gøre pladserne lækre, tilføjer han.

I år har Nyborg Marina indviet en ny gæstebro i Vesterhavnen tæt på bymidten og i den modsatte ende af den store marina er man snart færdig med en ny servicekaj med kran, mastekran og beddinger.

Næste år venter blandt andet byggeri af en stribe nye klubhuse mv, som skal ligge i det, man kalder den gamle Lystbådehavn. Men der er en stribe andre nyheder på vej til sejlere. Mest spektakulært - og omdiskuteret - er et bassin med rent havvand, der både skal bruges til svømning og til kajak-polo.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.