Nyborg Marina: Løb ikke over isen

Isløberen løb ud på isen fra et slæbested, hvilket sporene i sneen tydeligt afslører. Foto: Per Weiskvist, Nyborg Marina

Nyborg Marina: Løb ikke over isen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havneleder advarer på det kraftigste mod at løbe på isen i Nyborg Havn, som en motionsløber gjorde mandag formiddag.

Nyborg: Nok har det frosset mange dage efterhånden, og havnen i Nyborg er belagt med et pænt lag is. Men den er langt fra tyk nok til, at andre end måger og andre fugle bør betræde den.

Alligevel kunne de ansatte i Nyborg Marina mandag formiddag med rædsel se en voksen mand tage turen hen over isen fra Nyborg Marina til en bro længere nede i havnen.

- Vi kunne desværre ikke nå at fange vedkommende til en lille borgerlig samtale, siger havneleder Per Weiskvist, som understreger, at det på ingen måde er forsvarligt at bevæge sig ud på isen i Nyborg Marina.

- For det første er der tale om saltvand, som er længere tid om at fryse, og så er det et marinaområde ud til åbent hav, hvor der også trafik af både. Så det er et dynamisk område, som slet ikke er lige så stillestående som en sø, hvor isen bliver hurtigere tyk. Vi taler også om en dybde på tre til fire meter, som ikke fryser så hurtigt til. Så det er yderst kritisk at bevæge sig ud på isen, siger Per Weiskvist.

Vi prøver at forebygge alle situationer her i marinaen, men det her havde vi godt nok ikke forudset.
Per Weiskvist, havneleder i Nyborg Marina
Løberen løb omkring 100 meter på isen og op på sikker grund på en bro længere nede i havnebassinet. Foto: Per Weiskvist
Løberen løb omkring 100 meter på isen og op på sikker grund på en bro længere nede i havnebassinet. Foto: Per Weiskvist

Advarsel på Facebook

Det var en af hans kollegaer, der så løberen og ringede til Per Weiskvist, der befandt sig længere nede ad havnepromenaden. Motionsløberen var en mand på mellem 30 og 40 år, og han løb ned ad rampen ved et slæbested og videre ud på isen.

- Jeg kunne ikke nå hen til ham, men råbte ham an, hvorefter han stoppede og så sig tilbage, men så fortsatte han med at løbe, siger Per Weiskvist, der ville have oplyst løberen om risikoen ved hans forehavende, hvis han havde fået fat i ham.

- Der var jo også den risiko, at nogle børn kunne have set det og så ville have forsøgt at gøre det samme. Vi prøver at forebygge alle situationer her i marinaen, men det her havde vi godt nok ikke forudset, siger havnelederen, der tog billeder af løberens fodspor i sneen på isen og lagde det ud på Facebook med en advarsel.

Opslaget har skabt en del opmærksomhed og er blevet delt over 245 gange, ligesom mange har kommenteret det.

- Hvis man har et dødsønske, så velkommen. Lyder ikke til en, vi vil savne med den intelligens, lyder en af kommentarerne, der overvejende går på dumheden i at løbe ude i havnebassinet.

Isløberen passerede en bro, før han valgte at løbe op på land igen. Foto: Per Weiskvist
Isløberen passerede en bro, før han valgte at løbe op på land igen. Foto: Per Weiskvist

Russisk roulette

Per Weiskvist valgte at lægge billedet ud på det sociale medie for at forebygge, at andre gør det samme.

- Det er både i Nyborg Marina og alle andre steder. Jeg vil gerne forhindre, at andre på den måde spiller russisk roulette med deres liv, siger Per Weiskvist, der aldrig har set eller hørt om noget lignende.

Løberen løb cirka 100 meter på isen og passerede en bro for at nå hen til en anden, hvor han kravlede op på sikker grund igen. Per Weiskvist kan kun gisne om, hvad der foregik i hovedet på løberen, da han valgte den livsfarlige rute.

- Der er frit hele vej hen ad promenaden, så det var ikke, fordi den almindelige løberute ikke var frit tilgængelig. Jeg tænker, det var en eller anden form for udfordring, som skulle prøves. Var det sket et stykke ude, kunne vi ikke rigtig have gjort noget, og når vandet er så koldt som nu, går der under to minutter, før organerne begynder at lukke ned, og så begynder man at få reduceret sin handlekraft. En ting er, hvad der skal sættes i gang af beredskab; en anden ting er de konsekvenser, der er, hvis man ikke når frem. Man skal tænke sig rigtigt godt om, lyder det fra havnelederen.

Nyborg Marina: Løb ikke over isen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce