Forening håber, man har held til at overbevise politikerne om at åbne for parkering på Torvet noget af tiden.

Nyborg: Nyborgs handelsstandsforening har tidligere været særdeles kritisk overfor hele ideen om at nedlægge et stort antal p-pladser på Torvet. Foreningens nuværende formand, Ulrik Nielsen, er dog knap så skarp i sin kritik af det nye forslag, der går skridtet videre og helt forbyder parkering på byens fornemste plads.

- Torvet er meget synlig som parkeringsplads, og selv om det ikke altid er kønt med alle de biler, så er det altid bekymrende, når man fjerner nogle meget butiksnære pladser. Der er andre muligheder. For eksempel ligger p-pladserne ved teknisk forvaltning lige til højrebenet, men er det nok, og vil folk bruge dem - det må tiden vise.

- Det bliver også spændende at følge med i, om man kan holde gang i Torvet hele tiden. Jeg kunne godt frygte, at Torvet i perioder bliver en ørken. Derfor så vi gerne, at man åbnede op for parkering på dele af Torvet, når der ikke så meget gang i det. Det er et synspunkt, som vi vil fremføre overfor politikerne, fortæller Ulrik Nielsen.

Alternativet er et parkeringshus, fremfører formanden, men den løsning tror han ikke selv på.

- Man kunne næsten får det indtryk, at foreningen resignerer i en erkendelse af, at toget er kørt. Er det tilfældet?

- Ja, det kan næsten ikke være anderledes. Men det er en gambling, ikke mindst med tanke på det center ved Lynfrosten, som også er i spil. Hvis der bliver lettilgængelige p-pladser der, så får midtbyen en klar udfordring, bemærker Ulrik Nielsen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.