Nyborg: Gospel-kirke fandt endelig husly

Gospel-Kirken Christ Guardian Light Minestries holdt tidligere til i svømmehallen, men fra januar og ni måneder frem lejede de sig ind i Menighedshjemmet. Men nu mangler kirken et sted at være. Privatfoto: Christ Guardian Light Minestries

Nyborg: Gospel-kirke fandt endelig husly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gospelkirken Christ Guardian Light Minestries har på sit første leveår i Nyborg haft til huse forskellige steder i byen - blandt andet i svømmehallen og i Menighedshjemmet. Klager fra naboer til Menighedshjemmet gjorde kirken hjemløs, men nu har den fundet husly på Birkhovedskolen.

Nyborg: Christ Guardian Light Minestries hedder den kirke, som for lidt over et år siden blev etableret i Nyborg. Med højlydt prædiken, klap og gospelsang sætter de et anderledes præg på, hvad kirke er for en størrelse. Med pastor Thomas Appah i spidsen holdt kirken, der er kristen og udspringer af pinsebevægelsen, til i et lokale ved svømmehallen og senest i Menighedshjemmet på Nørrevoldgade, hvor de lejede sig ind hver søndag.

Men efter godt ni måneder kunne Thomas Appah, konen Diana og deres 15 medlemmer ikke længere være i Menighedshjemmet på Nørrevoldgade. Derfor var kirken en tid hjemløs, men nu har de fået stillet musiklokalet på Birkhovedskolen til rådighed, og her regner de med at kunne være hver søndag i tiden fremover, oplyser Diana Appah.

- Mens vi var i Menighedshjemmet fik vi at vide, at lydniveauet var højere end ønsket, og selvom vi har forsøgt at dæmpe os, var det ikke tilstrækkeligt for beboerne omkring lejemålet, fortæller Diana Appah.

- Det er en gospelkirke og ikke en folkekirke, så vi bruger jo instrumenter, trommer og sang, tilføjer hun.

I starten af efteråret henvendte Nyborg Menighedsråd, som overtog Menighedshjemmet i starten af sommeren, sig til Christ Guardian Light Minestries.

- Vi konstaterede, at lydniveauet var for højt og det foreholdt vi dem i en mail, fortæller formand ved Nyborg Menighedsråd Torben Hårbøl.

Christ Guardian Light Ministries valgte derefter selv at stoppe deres leje af Menighedshjemmet, for at finde et andet sted, hvor de kan være til uden forbehold.

- Det har ikke været vores hensigt at være til gene for nogen. Men vi vil ikke gå på listefødder, så selvom vi var glade for Menighedshjemmet, har vi valgt at finde et andet sted, hvor vi føler, vi har mere frihed, siger Diana Appah.

Og friheden har de altså fundet på Birkhovedskolen.

Thomas Appah er pastor for kirken Christ Guardian Light Minestries, der har været i Nyborg i et års tid. Privatfoto: Christ Guardian Light Minestries
Thomas Appah er pastor for kirken Christ Guardian Light Minestries, der har været i Nyborg i et års tid. Privatfoto: Christ Guardian Light Minestries

Regler på Bastionen

Efter oplevelsen i Menighedshjemmet skulle kirken finde et nyt sted, men det skulle dog ikke blive lige så let at finde et andet sted, som kirken først troede. De meldte sig ind i frivilligcenteret og bookede et småt lokale på øverste etage i Bastionen. Christ Guardian Light Minestries nåede da også at have en gudstjeneste, inden de fik besked om, at de ikke kunne være i kulturhuset.

Leder af Bastionen Tue Fabricius forklarer:

- Et trossamfund må gerne holde en konference, koncert eller et arrangement, men de må ikke udføre deres gudstjenester i Bastionen, siger Tue Fabricius.

Reglerne er, at kommunen ikke udlejer lokaler til afholdelse af religiøse handlinger, da de mener, det ikke hører hjemme i et kommunalt kulturhus.

Søndag på Birkhovedskolen

Den lille kristne kirke var altså reelt husvild efter oplevelsen på Bastionen, men nu kan de igen holde gudstjeneste med sang og musik og det foregår altså på Birkhovedskolen.

Den første gudstjeneste på Birkhovedskolen er søndag den 21. oktober klokken 11 - indgang fra bagsiden.

Nyborg: Gospel-kirke fandt endelig husly

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce