Nyborg Byråd: Venstre inviterer alle med

Pressemøde efter KV17 i Nyborg i byrådssalen på rådhuset. Fra venstre Dansk Folkepartis Carsten Kudsk, borgmester Kenneth Muhs (V), Vibeke Ejlertsen og Martin Stenmann, begge Socialdemokratiet, og Suzette Frovin, SF. Foto: Lasse Hansen

Nyborg Byråd: Venstre inviterer alle med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre fortsætter traditionen i Nyborg med at have alle partier med i konstitueringen af det nye byråd, der tiltræder 1. januar 2018.

Nyborg: Borgmester Kenneth Muhs (V) kunne på et pressemøde i byrådssalen på Nyborg Rådhus klokken 10 løfte sløret for det, alle har ventet på, nemlig konstitueringsaftalen oven på byrådsvalget tirsdag.

Venstre snuppede det absolutte flertal, og de 13 mandater ud af byrådets 25 benytter Kenneth Muhs til at genindtage borgmesterposten.

Paritet kunne tage det hele, men de tre øvrige partier indgår i konstitueringsaftalen.

Posten som 1. viceborgmester tilfalder Dansk Folkeparti, 2. viceborgmester går til Socialdemokratiet.

Dermed bytter de to poster parti i forhold til indeværende periode, hvor Vibeke Ejlertsen (S) er 1. viceborgmester, Carsten Kudsk (DF) er 2. viceborgmester.

Formandsposterne for byrådets stående fagudvalg fordeles sådan, at Venstre tager formandsposten i Erhvervs- og Udviklingsudvalget, i Social- og Familieudvalget, Sundhedsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget. Det betyder, at Venstre tager formandsposterne i to udvlag mere, nemlig Social- og Familieudvalget og Sundhedsudvalget, der i denne periode har en socialdemokrat som formand.

Venstre sidder også med en repræsentant i formandsstolen i de to ad hoc-udvalg, Udvalget for Grøn Omstilling og Kinaudvalget.

De får taberne

Dansk Folkeparti bevarer formandsposten i Ældreudvalget, hvor Carsten Kudsk i dag er formand.

Socialdemokratiet og SF deles om formandsposterne i Skole- Dagtilbudsudvalget, der i dg har SF som formand, Teknik- og Miljøudvalget og Beskæftigelsesudvalget med S-formandsakb og Børn og Unge-udvalget, hvor Enhedslisten har formandsposten i denne periode.

- Endvidere er der blandt byrådets partier enighed om, at alle grupper er repræsenteret i Økonomiudvalget. Og at hvor det ene valgforbund har en udvalgs-formandspost, tilfalder næstformandsposten det andet valgforbund, sagde Kenneth Muhs.

De mindre poster

Venstre bevarer formandsposten i Nyborg Forsyning & Service A/S, bestyrelsesposten i havneselskabet ADP A/S og i Naturgas Fyn. Til deling mellem S og SF er bestyrelsesposter i Fynbus, Østfyns Museer, Klintholm Losseplads I/S og Nyborg Ungdomsskole.

Der er ikke sat navne på de forskellige poster. Det bestemmer hver gruppe senere.

Se pressemødet

Nyborg Byråd: Venstre inviterer alle med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce