Nyborg Byråd: Dem siger vi farvel og goddag til

Nederlag: Folketingsmedlem Erik Christensen (S), tidligere borgmester i Nyborg, fulgte sammen med spidskandidat Vibeke Ejlertsen stemmeoptællingen på rådhuset. Det gik den forkerte vej for S. Foto: Vibeke Volder

Nyborg Byråd: Dem siger vi farvel og goddag til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valget betyder otte nyvalgte ud af Nyborg Byråds 25 medlemmer.

Nyborg: Tirsdagens valg til Nyborg Byråd betyder en ganske omfattende udskiftning.

Af de 25 i det nuværende byråd bliver det goddag til otte nyvalgte og et farvel til lige så mange.

Såfremt den foreløbige optælling af de personlige stemmer fra valgnatten holder, er en af overraskelserne, at Dansk Folkepartis Jørn Gustavsen ikke opnåede genvalg. Han har været Carsten Kudsks makker i denne valgperiode, da Helle Frøslev, der ved valget i november 2013 oprindelig også blev valgt til byrådet for DF, i perioden valgte at blive løsgænger og ikke genopstillede denne gang.

I stedet kommer DF-debutanten Anne-Marie Palm-Johansen i byrådet.

På den anden fløj opnåede Enhedslisten ikke stemmer nok til at sikre det mandat, partiet har i det nuværende byråd. Så Benny Pieszak er fra 1. januar 2018 ikke længere med i byrådet.

Valgets store vinder, Venstre, noterer på det personlige valg et farvel til en af gruppens markante medlemmer, Flemming Kjærulff.

Nyvalgt for Venstre er Nyborgs tidligere borgmester, Jørn Terndrup, der vender tilbage til byrådet efter en pause på fire år. Nye i Venstre-gruppen er også byrådsdebutanterne Tilde Nielsen, Anne Dyrhøj og Jørgen Jørgensen.

Hos slagne Socialdemokratiet er det farvel til de nuværende byrådsmedlemmer Camilla Noble, John Schmidt og Annette Piil. Nyvalgt til S-gruppen er Jesper Nielsen, der tidligere har været valgt til byrådet og en overgang var gruppeformand. Ny hos S er også Poul Erik Knudsen.

Endelig er der SF, hvor Thomas Laursen ikke genopstillede. Nyvalgt er partiets spidskandidat, Suzette Frovin.

Nyborg Byråd: Dem siger vi farvel og goddag til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce