En 18-årig mand skal to år i fængsel for overgreb mod en mindreårig dreng. Drengen var i aflastning i det hjem i Nyborg, hvor misbruget fandt sted.

En 18-årig mand blev mandag ved Retten i Svendborg idømt to års fængsel for seksuelle overgreb mod en dreng, der kun var 12 år, da overgrebene startede.

Drengen var i aflastning hver anden uge i det hjem i Nyborg, hvor også den 18-årige boede. Overgrebene fandt sted i perioden fra sommeren 2013 til sommeren 2015, hvor han flere gange blev tvunget til anal- og oralsex.

- Det er foregået på tidspunkter, hvor de øvrige i familien ikke var hjemme, og drengen har ikke fortalt om overgrebene, imens de stod på, fortæller anklager i sagen Peter Nygaard-Hansen.

Nægter sig skyldig

Den 18-årige nægtede sig skyldig og valgte i retten ikke at udtale sig om sagen. Manden valgte dog at modtage dommen.

Han har, ifølge Peter Nygaard-Hansen, siddet varetægtsfængslet siden juni måned.

Retten lagde især vægt på den 14-åriges vidneudsagn og flere andre vidners forklaringer.

Den 18-årige må ikke fremover erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter arbejde med børn under 18 år. Han må heller ikke - uden politiets tilladelse - have besøg af børn under 18 år i sit hjem.

Den 14-årige har fået tilkendt en erstatning på 50.000 kroner.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
Krav om hårdere straf i sexsag

Krav om hårdere straf i sexsag