Ny pris til "landsbytossen"

Ejvind Pedersen troede, han skulle til Nyborg for at se på smykker. Han anede ikke, at han skulle hædres - endnu en gang - for sit arbejde for landsbyerne. Men i stedet for smykker kunne han tage hjem med Nyborgprisen og en check på 5000 kroner.
Foto: Tim K. Jensen

Ny pris til "landsbytossen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsbyernes ildsjæl nummer et, Ejvind Pedersen, Svindinge, fik Nyborgprisen

NYBORG/SVINDINGE: For et par år siden skulle landsbyerne i den nye storkommune forsøge at organisere sig.

Der blev mailet rundt, og der blev ringet. Men der skete ingenting. Så tog den pensionerede murersvend fra Svindinge, Ejvind Pedersen, affære. Han satte to weekender af, tog sin bil og kørte rundt til landsbyerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk Kommuner for at opsøge diverse centrale beboere. Og så var den på plads.

Sådan handler Ejvind Pedersen, og det er derfor, han i går formiddag blev overrasket med Nyborgprisen 2008.
Sol og orkestermusik i Kongegade, da Nyborgprisen 2008 blev uddelt. Nyborg Harmoniorkester leverede tonerne.
Sol og orkestermusik i Kongegade, da Nyborgprisen 2008 blev uddelt. Nyborg Harmoniorkester leverede tonerne.
Foto: Tim K. Jensen

Skulle se på smykker

Ejvind Pedersen anede ikke, at han skulle modtage prisen. Han var lokket til købstaden af sin søn og svigerdatter for at se på smykker hos Faxø - og så kunne de da godt lige høre, hvad borgmester Jørn Terndrup havde i ærmet, da prisen skulle uddeles i en solbeskinnet Kongegade.

- Årets pris går til en person, der er og har været indbegrebet af en ildsjæl, der arbejder for fællesskabet og ikke sætter sig selv i fokus, men tænker på, hvad han kan gøre for fællesskabet, sagde borgmesteren.

Og allerede på det tidspunkt var Ejvind Pedersen nok ved at vænne sig til tanken om, at han skulle have endnu en pris for sin energi og organisationstalent.

Årets landsby

I år 2000 havde han en stor aktie i hæderen, da Svindinge blev udpeget som Årets Landsby i Danmark, og i 2003 fik han selv hæders-titlen "Årets Landsbytosse" af Landsforeningen af Landsbysamfund.

- Det kommer helt bag på mig, det her, men det er da rigtig lækkert, sagde Ejvind Pedersen, da han lige efter overrækkelsen stod og balancerede med sin gigant-papcheck og en miniudgave af skulpturen Stenblomsten, der jo i fuld størrelse står foran Nyborg Kirke.

- Jeg er glad, fordi det lykkedes for os at få et rigtig godt sammenhold blandt alle landsbyerne i den nye kommune, sagde Ejvind Pedersen.

Det var Ørbæk Borgerforening, der havde indstillet "landsbytossen" fra Svindinge.

En kapacitet

- Ejvind er en kapacitet, sagde formanden for borgerforeningen, Per Høegh, der også var til stede i Kongegade.

- Først var han med til at stable et velfungerende landsbysamarbejde på benene i Ørbæk Kommune, og senere gjorde han det igen i hele Nyborg Kommune.

- Uden Ejvind var landsbysamarbejdet ikke blevet det samme.

Med titlen og skulpturen følger 5000 kroner fra Nordea Danmark Fonden.

Ny pris til "landsbytossen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce