Ny plan for Strandhøjen skuffer i Skovparken

Her stod engang en hovedbygning. Det tidligere Strandvænget er slet ikke til at kende efter fire måneder med nedrivning. Til venstre ses fælleshuset, der - som noget af det eneste - får lov til at blive en del af det nye Strandhøjen-byggeri. Foto: Kasper Riggelsen

Ny plan for Strandhøjen skuffer i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalgsformand synes selv, kommunen har lyttet til protester mod stort boligbyggeri ved Skaboeshusevej. Genboer mener, der blot er rettet op på mangler i et lokalplanforslag.

Nyborg: - Vi har lyttet til beboerne.

Sådan siger formanden, Per Jespersen (S), før han i dag præsenterer sine lokalpolitiske kolleger i Nyborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg for en ny plan for boligbyggeriet Strandhøjen på Skaboeshusevej.

Beboerne i parcelhuskvarteret Skovparken på den anden side af vejen har afleveret 623 underskrifter og 13 indsigelser mod det forslag til en lokalplan, der har været i høring.

Det fastlægger rammerne for det største boligbyggeri i Nyborg i nyere tid.

Men selv om Per Jespersen mener, at der i den endelige lokalplan er taget højde for beboernes indsigelser, har en af lokalplanforslagets markante kritikere en helt anden opfattelse.

- Dybest set har kommunen ikke lyttet på anden måde, end at den har rettet fejl, der var i det oprindelige lokalplanforslag, siger Christine Norup Klavsen.

Hun bor i Skovparken lige ud til Skaboeshusevej og vil få udsigt til en af det kommende byggeris største boligblokke.

"Men vi bør nok øve os på at blive bedre til at forklare indholdet af lokalplanforslag"
Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune
En del af beboerne i Skovparken har fået frit udsyn til vandet, efter at hovedbygningen ud til Skaboeshusevej er revet ned. Men glæden varer ikke evigt. Foto: Kasper Riggelsen
En del af beboerne i Skovparken har fået frit udsyn til vandet, efter at hovedbygningen ud til Skaboeshusevej er revet ned. Men glæden varer ikke evigt. Foto: Kasper Riggelsen

Facade trukket tilbage

Bekymringen blandt beboerne i Skovparken har blandet samlet sig om netop den knap 100 meter lange og op til 17 meter høj boligblok med facade ud mod Skaboeshusevej.

Beboerne har gjort indsigelse mod en byggelinje, der går helt ud til fortovskanten på Skaboeshusevej.

Og Per Jespersen påpeger, at kommunen har lyttet ved at flytte byggelinjen 25 meter tilbage.

Den endelige lokalplan indeholder også de skyggediagrammer, beboerne på den anden side af Skaboeshusevej har efterlyst.

Og genboernes frygt for gener i form af indblik fra det nye byggeri mener kommunen at have taget højde for med en tydeliggørelse af, at bygherren i en ansøgning om byggetilladelse netop skal kunne redegøre for, at byggeriet ikke vil medføre gener i form af indblik.

Cirka 30.000 ton beton skal væk i forbindelse med nedrivningen. Størstedelen knuses og sælges videre som vejfyld. Foto: Kasper Riggelsen
Cirka 30.000 ton beton skal væk i forbindelse med nedrivningen. Størstedelen knuses og sælges videre som vejfyld. Foto: Kasper Riggelsen

- Vi må øve os

Per Jespersen siger, at kommunen har lyttet, fordi "det er det klogeste".

- Det er jo det, der er formålet med en høringsfase. Men vi bør nok øve os på at blive bedre til at forklare indholdet af lokalplanforslag. Ikke desto mindre synes jeg absolut, vi har lyttet i denne her sag, tilføjer han.

Christine Norup Klavsen medgiver da også gerne, at der er foretaget nogle ændringer i forhold til det oprindelige lokalplanforslag for boligbyggeriet Strandhøjen.

- Men umiddelbart ser det ud som om, der først og fremmest er udbedret nogle mangler i det oprindelige lokalplanforslag. Vores primære kritik af, at kommunen ikke lever op til et løfte om, at der kun vil blive bygget i samme omfang og højde og på samme sokkel som hidtil, er der ikke lyttet til, påpeger hun.

Hvis Teknik- og Miljøudvalget i dag - som ventet - siger god for den endelige lokalplan for boligbyggeriet Strandhøjen, skal den til endelig vedtagelse i byrådet.

Ny plan for Strandhøjen skuffer i Skovparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce