Ny påsat brand i Nyborg: Ild i sprængfarlig garage

Den ukendte gerningsmand forsøgte at stikke ild på en garage, hvor der blandt andet opbevares dunke med benzin. Foto: Simon Holt

Ny påsat brand i Nyborg: Ild i sprængfarlig garage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personalet i handicapcenter er rystet, efter at en ukendt gerningsmand har forsøgt at stikke ild på en garage med benzindunke og gasflasker.

Nyborg: Personalet i handicapcenteret Låddenhøj i Nyborg er rystet efter at have været udsat for et forsøg på brandstiftelse.

Forsøget på at stikke ild på en garage, hvor handicapcenteret blandt andet opbevarer benzindunke og gasflasker, blev opdaget allerede torsdag i sidste uge, men her troede personalet, at skaderne på garageporten var resultatet af et indbrud et par uger forinden.

Handicapcenteret ligger klos op ad en af de haveforeninger, hvor der de seneste tre måneder har været adskillige tilfælde af forsøg på brandstiftelse.

Afdelingsleder Hanne Akstrup blev først opmærksom på skaden på garageporten tirsdag formiddag.

- Det er tydeligt, at der var gjort forsøgt at starte en brand. Og da jeg havde de tidligere brande i området omkring vores institution in mente, så tænkte jeg, at politiet skulle tilkaldes, selv om selve brandskaden ikke så voldsom ud, fortæller hun.

Sammenhæng mellem brandene

Forsøget på brandstiftelse ved Låddenhøj er den tiende uforklarlige brand i Nyborg inden for tre måneder.

Carsten Dichmann, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi, kan ikke afvise, at der er en sammenhæng mellem ildpåsættelsen ved handicapcenteret og de ni forgående brande.

- Det virker mistænkeligt, og qua den historik der er i området, kan vi ikke udelukke en sammenhæng, siger han.

I garagen, hvor den ukendte gerningsmand har forsøgt at antænde branden, opbevarer handicapcenteret flere dunke med benzin og diesel og adskillige gasflasker.

Derfor kunne en potentiel brand have udviklet sig meget alvorligt. Og det bekymrer Hanne Akstrup.

- Det kunne jo være gået helt galt. Man bliver lidt utryg ved tanken om, at der render én eller flere rundt og er fuldstændig ligeglade med den skade, som de kan forvolde. Det hele kunne jo være eksploderet, mener hun.

Fyns Politi oplyser, at den 51-årige mand, der blev anholdt i forbindelse med en brand i en kolonihave i Helgetoften i Nyborg i søndags, fortsat er sigtet for brandstiftelse.

Manden blev mandag eftermiddag løsladt, da der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør.

Ny påsat brand i Nyborg: Ild i sprængfarlig garage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce