Nyborg: Danehofmarkedet i Nyborg samler hvert år tusindvis af mennesker og bidrager til at gøre byens fortid levende. Det kunne ikke lade sig gøre uden alle de mange frivillige foreninger som for eksempel Nyborg Slot Buelaug, der arbejder på at formidle viden omkring bueskydning i middelalderen.

Nu har endnu en forening med tilknytning til Østfyns Museer set dagens lys, nemlig Nyborg Slots Armbrøstlaug. Hidtil har der været tale om en uformel gruppe af entusiaster, der interesserer sig for armbrøsten som både krigsvåben og jagtredskab, og som blandt andet samarbejder med andre middelalderforeninger.

Nu er gruppen selv blevet en officiel forening under folkeoplysningsloven, og i påsken konstituerede man sig for første gang. Formand blev Steen Beyer for hvem Danehofmarkedet sidste år var en helt speciel dag.

Han blev nemlig viet under markedet - ikke i kirken eller på rådhuset, men i selveste riddersalen iført middelaldertøj.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.