Med støtte fra Spar Nord har idræts- og fritidscenteret fået ny kunst til 50.000 kroner

Nyborg: De ellers så hvide vægge i Nyborg Idræts- og Fritidscenter har fået nye farver, efter den lokale kunstner, Ole Skovsbølls kunst er kommet op at hænge. Fredag formiddag overrakte den glade donator, Spar Nord, de 50.000 kroner til Skovsbølls flammende og abstrakte værker, der ikke bare pryder idrætscenterets foyer, men også mødelokaler og kontorer.

Ifølge formand for bestyrelsen, Hans Henrichsen, trængte idrætscenteret til et farveløft:

- Det er jo et nybyggeri, så vi tænkte, det kunne være godt at bryde med centerets lidt kliniske omgivelser og få nogle flere glade farver ind, siger Hans Henrichsen om værkerne, der med dynamiske penselstrøg næsten associerer den bevægelse og liv, idrætscenteret primært danner ramme om.

Svaret var kunst

Ole Skovsbølls tyve værker er alle støttet af Spar Nord.

- Vi har sponsoreret tidligere og har gode oplevelser med det. I forhold til idrætscenteret, så har vi været lidt mere udfarende, idet vi selv kontaktede dem for at høre, om der var noget særligt, centeret havde brug for. Svaret var: kunst, siger Spar Nords Nyborg-direktør, Jan Sandi Sørensen, der ikke lægger skjul på sin glæde ved bankens lokale støtte:

- Det er fantastisk, at vi kan gøre en forskel. Både ved at støtte et lokalt idrætscenter, men også, mere indirekte, en lokal kunstner som Ole, siger Jan Sandi Sørensen med henvisning til Ole Skovsbøll, der virker tilfreds.

- Det er en stor opgave at få på én gang. Det er næsten som en hel udstilling, hvor kun jeg er repræsenteret. Det er meget sjældent, man som kunstner får lov til det. Så jeg er selvfølgelig glad, slutter Ole Skovsbøll. Af Nikolaj Kennov Rasmussen

  • Af: