Ny krisevurdering hos beredskabet


Ny krisevurdering hos beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye opgaver giver omstruktureringer hos beredskabet i Nyborg - og det har skabt røre blandt de frivillige

NYBORG: Branden på Koppers A/S i mandags lagde beslag på begge slukningskøretøjer fra brandstationen i Nyborg.

Dermed blev det en af de mere usædvanlige i statistikken, da det er sket mindre end en håndfuld gange i løbet af de sidste fem år, at både slukningstog 1 og 2 har været væk fra stationen samtidigt.

Det viser den statistik, som beredskabschef Poul Laursen fra Nyborg Kommune har gennemgået i forbindelse med udarbejdelsen af en ny risikodimensionering.

En risikovurdering, som den 10. juni skal behandles i Beredskabskommissionen og senere præsenteres i både Økonomiudvalget og byrådet.

- I grove træk skal vi dimensionere størrelsen af vores beredskab ud fra de risici, vi har her i Nyborg, og det har jeg gjort ud fra den statistik, vi har igennem de sidste 10 år, siger Poul Laursen.

- Der har i løbet af de sidste fem år været tre uheld, hvor vi har såkaldt samtidige brande, hvor begge slukningskøretøjer har været ude at køre, siger han.

Tom station

I den slags tilfælde har det tidligere været normalt at indkalde de såkaldte pionerer - de frivillige brandmænd i beredskabet - for at stationen ikke skal stå tom.

Det gjorde den imidlertid i forbindelse med branden på tjærevirksomheden forleden, og det vil den givetvis også komme til i fremtiden.

- Det vil altid være den vagthavende indsatsleder, som vurderer, om det er nødvendigt at indkalde de frivillige. I forbindelse med branden forleden var det ikke nødvendigt, da de hurtigt fik slået branden ned og fik frigjort nogle mand, siger beredskabschefen.

Også i den nye risikodimensionering vil det være op til indsatslederen i den konkrete situation at vurdere, om de frivillige skal alarmeres.

- Der har tidligere været nogen, der har kaldt pionererne ind, for at de skal sidde heroppe - men det har også været en uformel fremgangsmåde. Jeg vil lade det være op til indsatslederen at tage den vurdering fra gang til gang, siger Poul Laursen.

I forbindelse med branden på Koppers har en anonym borger rejst kritik af, at brandstationen stod tom, og de frivillige ikke var indkaldt. Poul Laursen afviser dog, at der var nogen fare forbundet med den vurdering.

Han understreger, at han har stor respekt for de frivilliges indsats, og han arbejder for at bevare det udvidede beredskab, som de giver.

I forbindelse med amternes nedlæggelse har kommunen overtaget en redningsopgave i form af såkaldt frigørelse ved trafikuheld. Da det stiller større krav til de professionelle brandmænd, håber han at inddrage de frivillige mere til bl.a. slukningsopgaverne.

Relevante opgaver

- Jeg vil gerne have, at der bliver lagt flere opgaver ud, som er relevante for de frivillige - ikke mindst fordi vi har et problem med at tiltrække frivillige, så det kunne være noget med flere opgaver i forbindelse med brandslukning, siger beredskabschefen.

Han er ikke bleg for at erkende, at det har skabt røre, at han er begyndt at pille ved gamle rutiner, men han mener, at det er nødvendigt.

- Jeg har meget respekt for, at de frivillige vil yde den tid, de gør, men jeg kunne se, da jeg begyndte hernede, at der blev brugt mange penge på unødvendig kørsel og projekter, som aldrig blev færdiggjort, siger Poul Laursen.

Ny krisevurdering hos beredskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce