Ny klage i sag om storstilet marinaprojekt

Admiral Marina er tænkt som Danmarks første femstjernede marina med plads til 2800 både. Derudover er det meningen, at området skal rumme et hotel og et konferencecenter.

Ny klage i sag om storstilet marinaprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farcen om Admiral Marina fortsætter, nu på niende år. Lovgivningen skal overholdes, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Nyborg: - Denne sag har lært mig tålmodighed på den hårde måde.

Sådan sagde Peter Poulsen, manden bag planerne om en kæmpe luksusmarina i den gamle færgehavn på Knudshoved, da Kystdirektoratet kort før jul gav grønt lys til projektet, som har været undervejs i snart ni år.

Nu viser det sig, at Peter Poulsens tålmodighed kommer på en ny prøve. Biolog Bo Håkansson bekræfter nemlig overfor Fyens Stiftstidende, at Danmarks Naturfredningsforening har valgt at klage over Kystdirektoratets afgørelse. Præcis, som det skete sidste gang.

I sommeren 2017 fik foreningen så Miljø- og Fødevareklagenævnets ord for, at det endnu ikke er undersøgt grundigt nok, hvordan den storstilede marina vil påvirke marsvinene i området. Havnen ligger nemlig op til et EU-habitats område, hvor der ikke må være negativ påvirkning af naturen.

- Vi har haft en forventning om, at man ville følget nævnets afgørelse og få lavet en konsekvensvurdering. Men vi kan ikke se, at der er noget nyt i den tilladelse, der blev givet lige før jul. Derfor er vi beklageligvis nødt til at bede nævnet om at se på sagen en gang til, selv om det efterhånden mest af alt ligner en farce, siger Bo Håkansson, der understreger, at det ikke sker med foreningens gode vilje.

- Danmarks Naturfredningsforening har ikke på noget tidspunkt klaget over selve det, at der skal være en lystbådehavn. Men det er vigtigt at få lavet en vurdering af konsekvenserne. Ikke bare fordi lovgivningen siger det, men fordi det er nødvendigt for at kunne stille en række vilkår, der gør, at der fortsat kan være marsvin i området, tilføjer han.

Ny klage i sag om storstilet marinaprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce