Farcen om Admiral Marina fortsætter, nu på niende år. Lovgivningen skal overholdes, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Nyborg: - Denne sag har lært mig tålmodighed på den hårde måde.

Sådan sagde Peter Poulsen, manden bag planerne om en kæmpe luksusmarina i den gamle færgehavn på Knudshoved, da Kystdirektoratet kort før jul gav grønt lys til projektet, som har været undervejs i snart ni år.

Nu viser det sig, at Peter Poulsens tålmodighed kommer på en ny prøve. Biolog Bo Håkansson bekræfter nemlig overfor Fyens Stiftstidende, at Danmarks Naturfredningsforening har valgt at klage over Kystdirektoratets afgørelse. Præcis, som det skete sidste gang.

I sommeren 2017 fik foreningen så Miljø- og Fødevareklagenævnets ord for, at det endnu ikke er undersøgt grundigt nok, hvordan den storstilede marina vil påvirke marsvinene i området. Havnen ligger nemlig op til et EU-habitats område, hvor der ikke må være negativ påvirkning af naturen.

- Vi har haft en forventning om, at man ville følget nævnets afgørelse og få lavet en konsekvensvurdering. Men vi kan ikke se, at der er noget nyt i den tilladelse, der blev givet lige før jul. Derfor er vi beklageligvis nødt til at bede nævnet om at se på sagen en gang til, selv om det efterhånden mest af alt ligner en farce, siger Bo Håkansson, der understreger, at det ikke sker med foreningens gode vilje.

- Danmarks Naturfredningsforening har ikke på noget tidspunkt klaget over selve det, at der skal være en lystbådehavn. Men det er vigtigt at få lavet en vurdering af konsekvenserne. Ikke bare fordi lovgivningen siger det, men fordi det er nødvendigt for at kunne stille en række vilkår, der gør, at der fortsat kan være marsvin i området, tilføjer han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
2
Raser over nyt benspænd: Admiral Marina forsinkes igen igen

Raser over nyt benspænd: Admiral Marina forsinkes igen igen

3
Admiral Marina: Sidste marsvin ryddet af vejen

Admiral Marina: Sidste marsvin ryddet af vejen

4
Om igen: Marsvin sender marinaplaner til tælling

Om igen: Marsvin sender marinaplaner til tælling