Ny kirkesti er blevet en succes


Ny kirkesti er blevet en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AUNSLEV: Den nye natursti fra Odensevej til Kertemindevej i Aunslev, der har vist sig at være en gammel kirkesti, som var gået i glemmebogen, bliver flittigt benyttet.

Det oplyser gårdejer Hans Møller Hansen, Aunslev, der var idémand til natur- og kirkestien, og som både har afgivet jord til stien og holder den. Uden udgifter for det offentlige.

- Mange af de gående er professionelle vandrere, kan jeg se på deres påklædning og udstyr, men der er naturligvis også eksempelvis familier, der snupper en tur på stien, fortæller Hans Møller Hansen.

Den østfynske gårdejer glæder sig ikke alene over den flittige brug af stien, men også over, at den ikke benyttes af larmende knallerter, og at folk ikke smider affald på den.

- Benytter man natur- og kirkestien, kan man se Aunslev fra en anden side, end man er vant til, siger Hans Møller Hansen og tilføjer, at der er en fantastisk udsigt over det østfynske landskab fra et par bakker undervejs fra den ene ende af stien til den anden.

En gåtur på stien fører således fodgængerne frem til Alfhøj, der er en høj fra bronzealderen, og som eksperterne strides om. Nogle mener, at det er en gravhøj, mens andre hævder, det er en udsigtshøj. Og det sidste er den i hvert fald perfekt som. Fra toppen af højen kan man nemlig se ikke færre end syv østfynske kirker.

Stien er 250 meter lang og et par meter bred, og den løber langs et levende hegn.

Det var Fredningsnævnet for Fyns Amt, der gav Hans Møller Hansen den endelige tilladelse til at anlægge kirkestien, og det skete også med accept fra tre naboer, som har jord ud til stien. Og det har også vist sig, at ingen har generet husdyrene på markerne.

At naturstien er en kirkesti, falder i øvrigt godt i tråd med Hans Møller Hansen, der både er meget lokalhistorisk interesseret og medlem af menighedsrådet, der ligesom alle andre har bakket hans idé op.

Ny kirkesti er blevet en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce