Men først skal de eksisterende bygninger rives ned, og det skal ske på en ordentlig måde, fortæller administrerende direktør for Odense-firmaet 5E Byg Per Jørgensen.

Nyborg: Byggeri af op til 200 blandede boliger. Sådan lyder planerne for Strandvænget-området i Nyborg, efter at Region Syddanmark har solgt ejendommen og den tilhørende park til 5E Byg for 22 millioner kroner. Først skal der vedtages en ny lokalplan for området samt et tillæg til kommuneplanen.

Selskabets administrerende direktør, Per Jørgensen, forventer da heller ikke, at man kan komme i gang med selve byggeriet før engang i løbet af 2019. Forinden skal en anden vigtig opgave være klaret, nemlig nedrivningen af den eksisterende bygningsmasse.

Den del af arbejdet bliver besværliggjort af, at der er fundet spor efter miljøgiften PCB. Derfor har man også kalkuleret med at skulle bruge op mod 30 millioner kroner på nedrivningen og bortskaffelse af materiale.

- Dermed ender den reelle pris for stedet snarere på 50 millioner kroner, fortæller Per Jørgensen.

Strandvænget har været i udbud en gang før, men her vurderede regionen, at budene ikke var høje nok. 5E deltog ikke i den første budrunde.

- Vi har egentlig sovet lidt i timen første gang. I anden omgang er vi blevet gjort opmærksom på, at det ville være en fin opgave for os, siger direktøren, der fremhæver stedets unikke beliggenhed med direkte adgang til park og strand.

Byrådet har betinget sig, at der fortsat skal være offentlig adgang til parken, og den del er den nye ejer helt indforstået med. Det glæder formanden for den lokale grundejerforening i Skovparken, Flemming Hansen.

- Generelt er vi glade for, at stedet bliver solgt. Det er næsten synd, at der står så stort et område, som ikke bliver brugt til noget. Men det er vigtigt for os som beboere, at der fortsat er fri adgang til det grønne område. En af årsagerne til, at mange er flyttet til Skovparken, er netop muligheden for at nyde naturen derovre. Derudover er der en del beskyttede dyr i området, som der skal tages hensyn til, bemærker han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Kun ét reelt bud på Strandvænget

Kun ét reelt bud på Strandvænget

8
Borgmester jubler: Strandvænget-salg har kæmpe perspektiver for Nyborg

Borgmester jubler: Strandvænget-salg har kæmpe perspektiver for Nyborg

7
Handel godkendt: Region Syddanmark sælger Strandvænget til 5E Byg

Handel godkendt: Region Syddanmark sælger Strandvænget til 5E Byg