Ny burgerrestaurant klar med åbningsdag

Kædechef Michael Hald og distriktschef Tommy Hansen besøgte tidligere på ugen Nyborg for at følge byggeriet af den nye Carl's Jr. ved Storebæltsvej. I forvejen ligger der flere burgerrestauranter i området. Foto: Kasper Riggelsen

Ny burgerrestaurant klar med åbningsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carl's Jr. skulle efter planen slå dørene op til ny afdeling på Storebæltsvej i Nyborg på denne side af sommerferien. Men det har trukket ud med at få de nødvendige tilladelser i hus, og derfor er byggeriet forsinket, erkender kædechef.

Nyborg: De seneste par uger har der været en voldsom trafik af håndværkere i det nye transportcenter i Nyborg på et areal ud til Storebæltsvej. Her åbner den amerikanske burgerkæde Carl's Jr. inden længe ny restaurant.

Efter planen skulle man have været klar til at slå dørene op på denne side af sommerferien, men byggeriet er blevet forsinket, fordi det har trukket ud med at få de nødvendige tilladelser i hus, oplyser kædechef Michael Hald til Fyens Stiftstidende.

Dels har firmaet bag søgt om tilladelse til at sænke grundvandet, mens man graver i jorden. Det har regionen sagt god for, men kun i en periode på 14 dage. Boreprøver har nemlig tidligere påvist, at forureningen fra Lynfrosten-grunden, der tidligere husede Tjærekompagniets tjære- og giftfabrik, har spredt sig til Svanedammen på den anden side af Storebæltsvej.

Sænker man grundvandet over en længere periode, er der risiko for, at fanerne med forurening breder sig yderligere, forklarer gruppeleder i Nyborg Kommunes afdeling for natur og miljø Elisabeth Oxenbøll Sørensen.

Derudover er der en lang række særlige krav, som byggeriet skal leve op til, før der kan gives tilladelse til at bygge forurenet jord. Som for eksempel en fast belægning på udearealerne og en membran under bygningen, der forhindrer ansatte og kunder i at komme i kontakt med giften. Derudover skal der gøres ekstra meget ud af at sikre den nødvendige ventilation i lokalerne.

Carl's Jr.
Fakta
Carl's Jr. har, ligesom flere andre burgerkæder, sin oprindelse i USA. For 70 år siden etablerede Carl N. Karcher den første restaurant i Californien. I dag er der cirka 1200 restauranter på verdensplan.Salling Group, som tidligere hed Dansk Supermarked, ejer rettighederne til Carl's Jr. i Danmark. Hvilket kan være med til at forklare, at restauranterne traditionelt er placeret sammen med en Bilka-butik.

I oktober 2016 åbnede Carl's Jr. en afdeling i Bilka i Odense. Nyborg bliver nummer 16 på landsplan, og flere kommer til i de kommende år.

Job til 35-40 ansatte

Alle tilladelser er dog på plads, og torsdag den 20. september er udråbt til officiel åbningsdag. Ud over selve byggeriet levner det tid til at få alle aftaler på plads med leverandørerne og sørget for den nødvendige oplæring af personalet.

Selve overdragelsen af lokalerne sker cirka en uge før, og den sidste tid inden åbningen skal bruges på at bygge restauranten op og træne på stedet, fortæller Michael Hald. I alt forventer han, at restauranten vil give arbejde til mellem 35 og 40 personer, og lige nu er man i fuld gang med at ansætte medarbejdere til lederteamet.

De skal gennemgå en ekstra lang oplæring på to måneder i en eksisterende Carl's Jr.-restaurant, og derfor har det været det naturlige sted at starte, forklarer kædechefen.

Tirsdag var han et smut i Nyborg sammen med distriktschef Tommy Hansen for at følge byggeriet, der endnu er i sin opstartsfase, og her blev han bekræftet i, at man har valgt den helt rigtige placering til butik nummer 16 på landsplan.

- Nyborg er et trafikalt knudepunkt, og det er blevet en tradition for mange, at det er der, man kører ind og spiser. Vores restaurant bliver noget af det første, man ser, når man kommer ned ad vejen. Samtidig har vi vores helt egen stil, der er med til at gøre restauranten særpræget. Så jeg er sikker på, at den kommer til at tage sig flot ud, siger han.

Overhalet indenom

Nyborg var tænkt som kædens første såkaldte "stand-alone" restaurant i landet, men forsinkelsen gør, at Holbæk når at overhale bæltbyen indenom. Her åbner man restaurant i slutningen af august. Derudover har kæden fået nye afdelinger i Randers og Slagelse i løbet af 2018, og udvidelsesplanerne stopper ikke her.

- Kunsten er at finde de rette placeringer. Ofte sker det ved, at vi kommer i dialog med nogen, der er i gang med at udvikle et udvikle et område. Samtidig skal den rigtige businesscase være til stede. Det er ingen sag at købe et stykke jord. Området skal også kunne bære en ny restaurant, siger han som forklaring på, at burgerkæden ikke for længst har slået sig ned i Nyborg.

Åbningen 20. september bliver i øvrigt markeret med en række happenings, fortæller kædechefen. Detaljerne er endnu ikke helt på plads, men det vil være oplagt at kopiere den idé, som man også har brugt i forbindelse med de tidligere åbninger, mener han.

- Vi kommer helt sikker til at køre med, at de første 50 kunder får et års gratis burgere hos os. Altså et kuponhæfte med en gratis burger hver uge, som vi har udvalgt. Det er en tradition, vi har skabt, og folk plejer at stå i kø fra morgenstunden. Nogle vælger oven i købet at komme aftenen før og overnatte, fortæller han.

Ny burgerrestaurant klar med åbningsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce