Ny burgerrestaurant: Vi er klar til kamp om kunderne

Danskerne kan tilsyneladende ikke få nok af burgere. Alene i år åbner den amerikanske kæde Carl's Jr. fire restauranter i Danmark - heraf en i Nyborg, der skal stå klar inden sommerferien. Arkivfoto: Morten Dueholm

Ny burgerrestaurant: Vi er klar til kamp om kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske kæde Carls Jr. vokser kraftigt i disse år. Nu er turen kommet til Nyborg, hvor man slår sig ned i det nye transportcenter ved Storebæltsvej. Restauranten vil give arbejde til op mod 40 personer.

Nyborg: Aftalen har været undervejs et godt stykke tid. Men tirsdag kunne den amerikanske burgerkæde Carls Jr. løfte sløret for, at man vil bygge en restaurant i det nye transportcenter ved Storebæltsvej i Nyborg.

Ifølge kædechef Michael Hald vil det give arbejde til op mod 40 personer, hvoraf ungearbejdere og deltidsansatte dog vil udgøre en stor del. Restauranten skal efter planen stå klar inden sommerferien og vil - ligesom blandt andet MacDonalds - give mulighed for drive in.

Det forhold, at der i forvejen ligger mange fastfoodrestauranter ved motorvejsafkørsel Nyborg Øst, anser han ikke som noget problem. Tværtimod.

- Vores tese er, at jo flere muligheder der er, jo større trafik skaber du, altså jo flere har lyst til at dreje fra. Så selv om jeg går ud fra, at vores konkurrenter synes, det er træls, at vi kommer til Nyborg, så tror vi på, det er med til at skabe mere trafik, at fastfoodkæderne ligger i en klynge. Lidt ligesom man kender det fra streetfood-restauranterne, siger Michael Hald, der føler sig overbevist om, at Carls Jr. vil formå at adskille sig positivt fra konkurrenterne.

- Vi er et fast food-brand, men vores kvalitet er meget høj. Samtidig tilbyder vi et bredt spektrum af burgere end vores konkurrenter, og så producerer vi først maden, når den er bestilt. Den bliver serveret ved bordene, og vi stiller meget høje krav til vores serviceniveau. Det betyder selvfølgelig lidt længere ventetid, men den kan du bruge på at finde din sodavand og en plads, forklarer han.

Carl's Jr
Carl's Jr. har, ligesom flere andre burgerkæder, sin oprindelse i USA. For 70 år siden etablerede Carl N. Karcher den første restaurant i Californien. I dag er der cirka 1200 restauranter på verdensplan.Det er Dansk Supermarked Group, der ejer rettighederne til Carl's Jr. i Danmark. Hvilket kan være med til at forklare, at restauranterne traditionelt er placeret sammen med en Bilka-butik.

I oktober 2016 åbnede Carl's Jr. en afdeling i Bilka i Odense. På landsplan tæller kæden foreløbig 12 restauranter, og yderligere fire er planlagt i 2018.
Michael Hald, kædechef i Starbucks og Carl's Junior, ser store muligheder i Nyborg. Med sin pladsering tæt på motorvejsafkørslen vil den nye restaurant blive set af mange mennesker hver eneste dag.
Michael Hald, kædechef i Starbucks og Carl's Junior, ser store muligheder i Nyborg. Med sin pladsering tæt på motorvejsafkørslen vil den nye restaurant blive set af mange mennesker hver eneste dag.

Den første af sin slags

Carl's Jr. har i forvejen 12 restauranter i Danmark, hvoraf de seks åbnede i 2017. Men restauranten i Nyborg bliver den første af sin slags.

- Traditionelt har vi valgt at ligge sammen med en Bilka, fordi det giver en stor gennemstrømning af kunder. I Nyborg skal vi for første gang stå på egne ben med en såkaldt stand-alone restaurant. Det er en del af vores rejse, hvor vi skal bevise os selv i markedet, fortæller kædechefen, der føler sig helt sikker på, at Nyborg er et godt sted at starte.

- Nyborg er et strategisk knudepunkt for al trafik østvest, og så forventer vi som nævnt, at der opstår en synergieffekt med de mange andre restauranter, som ligger der i forvejen. Vores strategi i lang tid har været den, at når vi finder et godt sted, så trykker vi på speederen. Kunsten er selvfølgelig at finde de rette placeringer, så derfor har det også været en lang proces, hvor vi blandt andet har været inde og undersøge jordbundsforholdene, før der kunne skrives under på en kontrakt. Der er der så nu, konstaterer kædechefen, der oplever et marked i eksplosiv vækst.

- Jeg tror, der er plads til endnu flere spillere. Alle vil gerne have del i burgereventyret, og du ser også små gourmet-restauranter vokse frem. Men vi tror på, at vi har et koncept, som står stærkt i forbrugernes bevidsthed, siger han.

Ud over Nyborg har Carl's Jr. planer om at åbne restaurant i Randers, Slagelse og Holbæk i løbet af 2018.

Ny burgerrestaurant: Vi er klar til kamp om kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce