Ny Nyborg-strategi: Selvkørende busser skal binde byen sammen

De små selvkørende busser er på vej mange steder i verden. Her ses en af busserne ved en præsentation i forbindelse med DGI's landsstævne i Aalborg. Arkivfoto: Scanpix/Henning Bagger/arkiv

Ny Nyborg-strategi: Selvkørende busser skal binde byen sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan sikrer man, at Nyborg bliver ved med at være en attraktiv handelsby? Borgmesteren inviterer til strategi-debat om Nyborgs fremtid. Og det handler også om selvkørende elbusser.

Nyborg: Små førerløse el-busser, der futter rundt i Nyborg. Det kan blive et af resultaterne af et projekt, borgmester Kenneth Muhs (V) skød i gang mandag med et pressemøde på rådhuset i Nyborg.

Sammen med repræsentanter for byrådets øvrige tre partier fortalte han om, hvordan byrådet vil sætte gang i "bystrategisk plan", der ikke mindst handler om, hvordan Nyborg også i årene fremover bliver ved med at være en aktiv handelsby.

Det tema er blevet ekstra aktuelt, efter dagbladet Politiken for nylig omtalte en undersøgelse fra Institut for Centerplanlægning. Her blev det beskrevet, at hvis nethandlen fortsætter sin fremmarch, vil mange byer i landet hurtigt miste så mange butikker, at de ikke længere kan kaldes handelsbyer. Hvis 50 procent af handlen går over nettet, vil Nyborg derfor forsvinde fra landkortet som en attraktiv handelsby i 2030, hvor kun Odense og Svendborg på Fyn fortsat vil have status af handelsbyer.

- Vi har vores store plan omkring Slottet. Vi har marinaen, hvor kommunen jo er i gang med at modernisere og udbygge for 100 millioner kroner. Der er netop sat gang i en plan for cirkuspladsen og området ved banegården. Der er gang i planlægningen for Nyborg Lynfrost-området. Det, vi mangler, er en stor overordnet plan, der skal beskrive hvordan byen og udviklingen bliver bundet sammen, sagde Kenneth Muhs ved pressemødet.

Og det med at binde sammen skal også forstås helt konkret. En af ideerne er nemlig at indsætte føreløse elbusser til at sikre sammenhæng for eksempel mellem området ved motorvejsafkørslen ved Storebæltsvej og Nyborgs historiske centrum.

Der er lagt op til et hurtigt arbejde med den nye strategiplan. Borgmesteren ser gerne, at borgere og politikere allerede til sommer er færdige med at diskutere sagen. Hastværket skyldes, at byrådet så kan nå at indarbejde nogle af ideerne fra by-strategien i arbejdet med budget 2019.

Det kunne for eksempel være en million-investering i byfornyelse i karreen mellem Kongegade og Mellemgade i centrum af byen. Et projekt, der har været fremme for nylig, men blev lagt til side igen, da staten trak sin støtte til den slags projekter.

Ny Nyborg-strategi: Selvkørende busser skal binde byen sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce