Nu skal pumperne under Royalcentret stoppe

Sagen om pumperne i kælderen under ejendommen Royalcentret er endnu ikke slut.
Foto: Kim Rune

Nu skal pumperne under Royalcentret stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg: Pumperne har kørt på højtryk i årevis under Royalcentret i Nyborg for at holde kælderen tør.

Men efter flere år med strid om pumperiet skærper Nyborg Kommune nu tonen og kræver det stoppet. I breve fra rådhuset skrives der både om politianmeldelse og kongens foged. Men foreløbig pumper Royalcentret dog videre.

Utæt

På grund af utætheder i kælderen under ejendommen, der rummer både forretninger, klinikker og boliger, har man været nødt til at pumpe masser af vand væk hver eneste dag.

20 kubikmeter i døgnet har pumperne hentet op fra undergrunden og sendt i kloakken. Det er med til at sænke grundvandet i kvarteret omkring Dronningensvej, og det kan betydet store skader på nabohusene, hvoraf mange er funderet på træpæle.

Kommunen og ejerne af centret havde været i strid i flere år, da de ved landsretten i 2007 indgik et forlig. Forliget betød, at Royalcentret forpligtigede sig til højst at pumpe 100 kubikmeter væk om året.

Men selv om der er gået næsten tre år, er centret langt fra at opfylde aftalen. I januar 2008 var det tilsyneladende lykkedes at tætne kælderen så meget, at der "kun" skulle pumpes fire kubikmeter væk per døgn - altså knap 1500 kubikmeter pr. år.

På det tidspunkt bad Royalcentret kommunen om lov til at pumpe væsentligt mere end de 100 kubikmeter pr. år, der var aftalt i forliget. Blandt andet argumenterede man for, at det ville blive meget dyrt at bringe vandindstrømningen længere ned - mellem tre og 3,5 millioner kroner for at gøre kælderen helt tæt. Desuden havde undersøgelser vist, at grundvands-standen tilsyneladende ikke blev påvirket af, at man allerede havde nedbragt pumperiet betydeligt.

Flere pumper

Mens kommunen overvejede sagen, kom det frem, at Royalcentret havde flere pumper kørende, end kommunen hidtil havde kendt til - og at der altså blev pumpet endnu mere vand, end kommunen havde fået at vide.

På den baggrund skærpede kommunen tonen over for Royalcentret, og senest har kommunens advokat i et brev til ejerne slået fast, at forliget fra 2007 står ved magt, og at Royalcentret højst må pumpe 100 kubikmeter vand væk pr. år. Der er ingen frister i brevet, men det er ikke udtryk for en opblødning, siger afdelingsleder, Birgit Sønderskov Weber, Teknisk Afdeling hos Nyborg Kommune.

- Vi mener ikke, der er grund til at sætte en ny tidsfrist, for fristen var jo beskrevet i forligsteksten, siger hun.

Birgit Sønderskov Weber kan ikke sige, hvornår kommunen følger sagen op og fårpumperne stopper.

Formanden for ejerforeningen i Royalcentret, H.C. Brandt, ønsker ikke at kommentere sagen, før han har haft lejlighed til at sætte sig ind i den seneste udvikling.

Nu skal pumperne under Royalcentret stoppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce