Moderniseringen af Nyborg Marina fortsætter: Gamle klubhuse rives ned og nye bygges op.

Nyborg: I løbet af efteråret bliver den store modernisering af Nyborg Marina igen meget synlig.

Inden længe skal to af de gamle klubhuse rives ned for at give plads til et stort byggeri med nye klubhuse, kontor til havnefogeden, sejlerstue mv.

- Pengene til denne del af projektet har vi netop frigivet og udbudsmaterialet er på plads, siger Per Jespersen (S) formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Når nedrivningen går i gang, bliver motorbådsklubben, småbådsklubben og kajakklubben hjemløse for en tid.

- Men vi stiller nogle skurvogne med elradiatorer ned på havnen. For vi synes, det er vigtigt at for eksempel brugerne af motorbådsklubbens hus kan bevare tilknytningen til havnen, også mens der bygges, siger Per Jespersen.

Tidligere på året blev to nye beddinger til henholdsvis sejljoller og motorbåde færdige på arealet ind mod Koppers. Folk i marinaen har undret sig over, at man gratis har kunnet bruge faciliteterne, hvor det tidligere kostede penge at sætte sin motorbåd i vandet.

- Men vi har nu et tilbud på det system, vi satser på, så bomme og betaling er på vej tilbage, siger Per Jespersen.

Marinaen sættes i stand for op mod 100 millioner kroner, og der er kommet ny bådkran og mastekran - mastekranen har dog været ubrugelig, fordi der er så lavt, at man ikke kan sejle en sejlbåd ind til den. Også det problem er ved at blive løst nu.

Det store nummer i marina-planen er et bassin med varmt vand til kajakpolo og badning. Det skal efter planen betales af fonde, men der er endnu ingen melding om, hvorvidt pengene er på vej.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.