Nu får 79-årig syg kvinde endelig hjælp


Nu får 79-årig syg kvinde endelig hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REFSVINDINGE/ØRBÆK:I mandagsavisen rettede Lene Kingo fra Refsvindinge en skarp kritik af Hjemmeplejen i Ørbæk Kommune. Årsagen var, at hendes 79-årige svigermor Laura Hansen, der bor på Stationsvænget i Refsvindinge, igennem flere uger både var blevet nægtet en plejehjemsplads og var blevet afvist med hensyn til visitation, så det kunne fastslås, om hun nu også havde behov for en aflastnings- eller plejehjemsplads. Lene Kingo fortalte, at hun igen og igen løb panden imod en mur, når hun bad de ansvarlige i Hjemmeplejen om at hjælpe hendes svigermor, som røg ud og ind af hospitalet, fordi hun ikke selv sørgede for at spise og tage den nødvendige medicin. Laura Hansen var således meget afkræftet. Hun vejede kun 42 kilo.

Den omtale her i avisen gav hurtigt pote. Onsdag aften ringede områdeleder Anne-Mette Simonsen således til Stiftstidende og fortalte, at hun samme dag havde holdt møde med Lene Kingo. Hun kunne dog ikke udtale sig om udfaldet af mødet, idet der var tale om en personsag. Så hun henviste til Lene Kingo.

Avisen kontaktede Lene Kingo. Hun fortalte:

- Det er næsten ikke til at forstå. Bare fordi man går til avisen, så sker der pludselig noget, efter at jeg igennem flere uger nærmest har følt, at mine henvendelser om hjælp til svigermor var som at slå i en dyne. Det vigtigste er imidlertid, at der nu sker noget. Min svigermor er blevet visiteret og skrevet op til en plejehjemsplads, og det gælder ikke kun til plejecentret Rosengården i Ørbæk, men også plejehjem i nabokommunerne. Samtidig har svigermor fået lovning på meget mere hjælp i hjemmet, til der bliver plads til hende på et plejehjem. Inden jeg beklagede mig i Stiftstidende, kom der kun en hjemmehjælper en gang i døgnet. Fremover får svigermor besøg af hjemmeplejen fire gange i døgnet, og der er givet garanti for, at hun nu får hjælp til at spise samt tage sin medicin. Det er næsten perfekt.

- Fik I en unskyldning for den manglende hjælp?

- Der blev ikke givet så meget som skyggen af en undskyldning. Der var snarere lidt surhed over, at jeg var gået til avisen. Ja, undskyld mig. Det er næsten pinligt for hjemmeplejen. De ansvarlige burde være store nok og indrømme, at der er blevet begået fejl, mener Lene Kingo.

Nu får 79-årig syg kvinde endelig hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce