Nu er det officielt: Slottet er forsinket

Koblingen mellem den gamle kongefløj og den nye udstillingsbygning giver hovedbrud. Derfor er slotsprojektet forsinket. Illustration: Cubo Arkitekter.

Nu er det officielt: Slottet er forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først i 2021 bliver dronningen bedt om at klippe den røde snor til det nye slot. Det trækker ud med tilladelsen fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Nyborg: Stiftstidende skrev det i sidste uge. Men nu er det officielt: Nyborg Slot kan først åbnes i 2021, hvor det ellers var planen at slå porten på i slutningen af 2020.

Det er Nyborg Slot, der nu toner rent flag på sin hjemmeside, slotsprojektet.nyborg.dk.

- Forsinkelsen skyldes, at tilladelserne fra Slots- og Kulturstyrelsen til slotsprojektets ny formidlingsfløj, højere tårn og ny ringmur endnu ikke er i hus. Det var oprindeligt planen, at slottet skulle åbne i december 2020, skriver slottets ledelse på hjemmesiden.

Renoveringen af kongefløjen er i fuld gang, og det var i forbindelse med rejsegildet først på måneden, projektleder Mads Falbe Hansen fortalte, at det ikke længere var muligt at blive færdig med tilbygningerne til 2020. Men han tilføjede:

- Jeg forventer, at det (tilladelsen fra Slots- og Kulturstyrelsen, red.) kommer på plads indenfor de næste par uger. Men 2020 begynder at knibe, sagde projektlederen og henviste til, at man har været nødt til at ændre vinderprojektet på en lang række punkter for at gøre styrelsen tilfreds.

Det er blandt andet koblingen af den middelalderlige kongefløj og den nye udstillingsbygning, der giver problemer og som har taget meget lang tid at få helt på plads. Tankegangen er jo, at man ikke må ødelægge noget af det gamle, bevarede byggeri i forbindelse med det store projekt. Derfor er overgangen mellem det nye og det gamle et særligt følsomt sted, hvor man skal tænke sig rigtigt godt om.

Slotsprojektet er et af de største af sin art i Danmark i mange år og der skal bygges og udstilles for tilsammen 350 millioner kroner. Projektet er skabt i samarbejde mellem: Slots- og Kulturstyrelsen, Nyborg Kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden og Østfyns Museer.

Nu er det officielt: Slottet er forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce