Nu åbner Arkaden: Senior-info og sundhed side om side

Før stod der kun "Senior Info" ved indgangen til Nørrevoldgade 14. Nu tilbyder stedet også "Sundhed for ALLE". Foto: Nyborg Kommune

Nu åbner Arkaden: Senior-info og sundhed side om side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag åbner kommunen et nyt sted for borgere i Nyborg. Arkaden, som det kommer til at hedde, skal både rumme Senior Info og et nyt tilbud, der har som formål at fremme sundhed i kommunen.

Nyborg: Onsdag eftermiddag inviterer Nyborg Kommune alle borgere til åbning af Arkaden. Det er et nyt sundhedstilbud, der - ligesom Senior Info - kommer til at høre hjemme på Nørrevoldgade 14.

- Vi arbejder hele tiden på at sætte fokus på sundheden blandt borgerne. Det her er ét tiltag blandt rigtig mange. Det er en måde at sætte fokus på, at sundhed er vigtigt, og at der kommer til at foregå nogle forskellige initiativer, som man kan tage del i, forklarer Trine Ulf Enslev, der er teamleder for sundhed- og forebyggelse.

- Og det bliver både for borgere, men også for fagpersonale, der vil kunne blive opkvalificeret, understreger hun.

Initiativet sker på baggrund af, at Ældreudvalget og Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i marts måned sidste år besluttede sig for at åbne et tilbud, der skulle udbyde "sundhedsfremmende og forebyggende initiativer for en bredere målgruppe".

Natteravne og rygestopkurser

Hvilke muligheder Arkaden præcis kommer til at udbyde, er endnu ikke lagt fast. Det er en løbende proces, fortæller Trine Ulf Enslev, der også sidder i Arkadens styregruppe. Foreløbig er der lavet et idékatalog og en handleplan. Men nogle af indsatserne er allerede på plads.

Natteravnene skal for eksempel fortsat holde til i lokalet. Derudover vil der blive arrangeret rygestopkurser, "lær at tackle "-kurser og temamøder om sundhed. Den 28. februar slår Arkaden desuden dørene op til en udstilling med fokus på prostatakræft, som foreningen PROPA Fyn står bag.

I første omgang er der åbning af Arkaden onsdag klokken 15.30. Her vil man kunne høre mere om stedets muligheder og få serveret forfriskninger. Der vil også være taler og mulighed for et gratis sundhedstjek, hvis man har lyst til det.

Nu åbner Arkaden: Senior-info og sundhed side om side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce