Nu 500-600 medejere af Pilevad Grusgrav


Nu 500-600 medejere af Pilevad Grusgrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERRASKELSE: Beboerne i Regstrup, Skaboeshuse og Nordenhuse også medejere af nedlagt grusgrav
ØSTFYN: Gamle dokumenter har afsløret, at det ikke kun er beboerne i Aunslev, der er medejere af Pilevad Grusgrav i Hjulby. Det samme er beboerne i Nordenhuse, Skaboeshuse og Regstrup, så nu er ejerkredsen lige pludselig mangedoblet.

Samtidig er den nye bestyrelse for Pilevad Grusgrav blevet enig med naboen Finn Vangsgaard om, hvor skel-pælene skal slås i jorden. Striden mellem de to parter har ellers kørt længe, og sagen har også været en tur forbi Retten i Nyborg.

Og som før nævnt var det faktisk Nyborg Kommune, der først gjorde krav på den nedlagte grusgrav. Det skete i forbindelse med en ny lov om matrikulering af arealer, der angiveligt ikke havde nogen ejer.

Kommunen satte en Annonce i Lokal Avisen Nyborg, hvor kravet blev fremsat. Det fik imidlertid de ældre aunslev-boere op af stolen for at protestere. Det skete med et rungende nej og en besked om, at grusgraven altid har været deres.

Hans Møller Hansen fra Aunslev har været en af frontfigurerne i kampen for grusgraven, men i dag er han ikke længere med i den nye bestyrelse, der har fået Erland Marcussen som formand, og meget passende bor han lige ved indgangen til grusgraven.

Der er mange planer for, hvordan grusgraven kan udnyttes, men Hans Møller Hansen slår fast, at det skal være til almene formål.

Det er dog kun cirka en fjerdedel af det to hektar store åndehul, der må udnyttes til aktiviteter. Amtet kræver nemlig, at der skal værnes om den sandede overdrevs-jord, hvor der eksempelvis er mange sjældne planter.

Grusgravs-bestyrelsen har inviteret børnehaver, SFO-klasser og spejdere til at bruge arealet, hvor der må laves bålplads. Og genoptager Avnslev-Bovense Skytteforening bueskydning, er de også velkomne til at bruge arealet.

I dag er der mange, som går tur i og ved grusgraven - enten en aftentur eller tur, hvor hunden bliver luftet.

Nu 500-600 medejere af Pilevad Grusgrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce