Nix pille ved cykelhjelmen

Avnslev Skole må aflyse cykelhjelms-karneval fordi det er forbudt at pynte hjelmen. Arkivfoto fra Colourbox.
Foto: colourbox

Nix pille ved cykelhjelmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Avnslev Skole må aflyse cykelhjelms-karneval. Forbudt at pynte hjelmen

Aunslev: Der bliver ikke nogen cykelhjelms-karneval i Aunslev i morgen, torsdag.

Skolen havde ellers lagt op til at gøre en cykelkampagne sjovere ved at lade eleverne konkurrere om at pynte deres cykelhjelm mest festligt.

Men natten til onsdag dumpede en mail ind i mailboksen hos skoleinspektør Torben Søndergaard. Og den satte straks en stopper for festen.

I mailen slår Søren Troels Berg fra Rådet for større Trafiksikkerhed nemlig fast, at det ikke er tilladt at ændre på cykelhjelmen. Heller ikke når det bare handler om at male eller klistre et eller andet på hjelmen:

"Det er sådan at man ifølge Cykelhjelmsstandarden EN1078 ikke må sætte noget på sin cykelhjelm, fordi den derved kan miste sin fulde effekt.

Det skyldes to ting: Det ene er, at lim, som man sætter noget fast med, kan gå i forbindelse med materialet, hjelmen er lavet af. Det andet er, at den glatte overflade på hjelmen også er en del af hjelmens sikkerhed. Hvis man sætter andre overflader på, vil hjelmen således ikke kunne glide af på samme måde på asfalten.

Torben Søndergaard er ked af, at den sjove ide med karnevallet nu er skudt ned, men han retter sig efter svaret fra eksperten:

- Jeg har fuld forståelse for svaret, men det kunne have været rigtigt sjovt med en masse pyntede hjelme.

moras

Nix pille ved cykelhjelmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce