Navnløs: Hvad skal pladsen på havnen hedde?

Den fine plads på havnen i Nyborg har siden indvielsen i 2002 været benyttet til mange forskellige formål. Men noget officielt navn har den ikke. Foto: Morten Rode

Navnløs: Hvad skal pladsen på havnen hedde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

17 år efter indvielsen skal den store, fine plads ved Lauses Grill i Nyborgs gamle trafikhavn endelig have et officielt navn.

Nyborg: Hvad skal vi kalde pladsen ved Lauses Grill og parkeringspladsen på havnen i Nyborg?

Dét spørgsmål bliver folk med lokalhistorisk kendskab nu bedt om at finde et svar på. Og bedre sent end aldrig, som man siger.

For det er efterhånden 17 år siden, den daværende borgmester indviede den fine plads og beværtede de fremmødte borgere med gratis pølser og fadøl.

- Indvielsen af Havneparken er et af de helt synlige tegn på den kommende byudvikling af havnearealerne i Nyborg ..., som daværende borgmester, Jørn Terndrup (V), sagde.

Men noget officielt navn var og er "Havneparken" ikke. Og det er ifølge det lokale turistbureau VisitNyborg noget rod.

For det gør det bøvlet at annoncere for arrangementer på pladsen. Og vanskeligt for udenbys gæster at finde frem til den navne- og adresseløse plads.

"Havnepladsen"

I folkemunde går pladsen på havnen under navnet "Havnepladsen".

Det var for eksempel også det navn, Nyborg Kommune selv benyttede i forbindelse med dronning Margrethes besøg i byen i foråret.

Men officielt er det altså ikke. Og det går ikke, erkender formanden for Nyborg Kommunes udvalg for teknik og miljø, Per Jespersen (S).

Blandt udvalgets mange opgaver er at finde på navne til veje og pladser.

Og selv om Per Jespersen nok synes, navnet "Havnepladsen" hænger ved, vil han og hans kolleger i udvalget for teknik og miljø nu hellere bede om gode råd fra andre med et mere indgående kendskab til byens og havnens historie.

- Og det kan jo være, der kommer nogle bud på et navn, vi ikke har tænkt på, siger Per Jespersen.

Det vides ikke, hvornår udvalget for teknik og miljø træffer den endelige beslutning om navnet på pladsen på havnen.

Der kommer dog formentlig ikke til at gå yderligere 17 år, før pladsen bliver navngivet "Havneparken", "Havnepladsen" eller noget helt tredje.

Navnløs: Hvad skal pladsen på havnen hedde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce