Naturlegeplads bør nedlægges

Forventningerne til naturlegepladsen i Bondemosen var store ved indvielsen i 2009 - i dag bruges pladsen mest som feststed for byens unge.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Naturlegeplads bør nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre tør ikke sende deres børn ned på naturlegepladsen, fremgik det af borgermøde

Ullerslev: Dagene synes at være talte for naturlegepladsen i Bondemosen i Ullerslev.

Det fremgik af borgermødet torsdag aften, hvor omkring 30 borgere og repræsentanter fra kommunen drøftede Ullerslevs 12 legepladser og deres fremtid.

Under debatten udtrykte flere af de fremmødte bekymring over at sende deres børn ned på naturlegepladsen, fordi en gruppe unge fra byen bruger legepladsen som mødested, hvor der bliver holdt fester, drukket og røget hash. Desuden er området meget sumpet og klamt.

- Kommunen skal altså forstå, at der foregår problematiske ting på naturlegepladsen - vores børn tør ikke komme der, fastslog en forælder under debatten.

Afdelingsleder Jens Kimer-Jørgensen fra kommunens tekniske afdeling erkendte, at naturlegepladsen ikke har vist sig at være den gevinst for borgerne, som man havde håbet, da den blev etableret i 2009.

- Da vi anlagde naturlegepladsen, var det i den bedste mening. Men forudsætningerne har ændret sig, og blandt andet pladsens sheltere bliver ikke brugt til deres oprindelige formål - nemlig som primitivt overnatningssted, sagde Jens Kimer-Jørgensen blandt andet.

Debatten mundede ud i en bred enighed om, at naturlegepladsen bør nedlægges og flyttes til et andet område tættere på byen, hvor det er lettere at holde øje med, hvad der foregår.

Færre små legepladser

Men ellers gik debatten på de 11 små legepladser, som typisk er anlagt i vængerne i Ullerslevs villakvarterer. Kommunen har ønsket at nedlægge de små legepladser, som sjældent benyttes, men som alligevel er dyre at vedligeholde for kommunen.

Men det vil borgerne i Ullerslev ikke være med til. For pladsen benyttes flittigt af byens dagplejere, ligesom borgerne i sølvbryllupskvartererne også besøger pladserne med deres børnebørn, fremgik det af debatten.

Flere slog dog til lyd for, at nogle af pladserne godt kan undværes, hvis man derved får råd til at skabe en større legeplads, hvor der også er aktivitetstilbud til de større børn og byens unge mennesker.

Af Henrik Mohr

Naturlegeplads bør nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce